background img
banner
banner

Από το Αίγιο στην… Ηλεία

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 10.000 ΤΟΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ 370.760 €

Την απόφαση του δημάρχου Αιγιαλείας για απευθείας ανάθεση της εργασίας «Mεταφορά 10.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας λόγω έκτακτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων στη θέση «Τριανταφυλλιά» του Δήμου Ήλιδας του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας », ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου που συνεδρίασε δια ζώσης. Ακόμη, προχώρησε και στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Σ.Δ.Σ.Α. Νομού Ηλείας και του Δήμου Αιγιαλείας για την αποδοχή των στερεών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω αδυναμίας πλήρους αποκομιδής των απορριμμάτων και της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περί μεταφοράς για διάθεση 10.000 τόνων απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων στη θέση «Τριανταφυλλιά» Ηλείας, εγκρίθηκε η διενέργεια της υπηρεσίας της μεταφοράς των 10.000 τόνων απορριμμάτων από αδειοδοτημένη εταιρεία για τη μεταφορά ΑΣΑ προς διάθεση, εκτιμώμενης αξίας 370.760 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Πρόκειται για την εταιρεία «GREEN WASTE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» που εδρεύει που εδρεύει στον Πειραιά. Η δαπάνη που προκαλείται από την συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ίδιους πόρους και θα βαρύνει τον Κ.Α. : 20-6414 του προϋπολογισμού έτους 2021. Ο χρόνος εκτέλεσης της ανωτέρω παροχής υπηρεσίας ορίζεται για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης , ήτοι μέχρι 31/12/2021 ή μέχρις εξαντλήσεως των δέκα χιλιάδων τόνων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της μεταφοράς καταψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, με την κ. Ψυχράμη, που καταψήφισε και τη μεταφορά και τη σύμβαση, να το αιτιολογεί εκτιμώντας πως ο δήμος πληρώνει πολύ ακριβά τη διαδικασία, ενώ η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει δημόσια πρόσκληση ώστε να συμμετάσχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ανέφερε ακόμη πως με τους χειρισμούς αυτούς γίνεται κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr