background img
banner
banner

«Γαλάζια» κάλπη στο Πολιτιστικό Κέντρο και μέσω διαδικτύου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σε προεκλογική τροχιά κινείται η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, με το ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο να βαίνει αυξανόμενο. Τα μέλη του κόμματος πανελλαδικά καλούνται στη διαδικασία εκλογής προέδρων και μελών των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.) και προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.

Σε επίπεδο Αιγιάλειας υπάρχει το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Βασίλη Σταθακάρου να διεκδικήσει την προεδρία για τρίτη φορά, ενώ έντονα ακούγονται και τα ονόματα ακόμη δύο υποψηφίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι «γαλάζιες» εκλογές πραγματοποιούνται με καθυστέρηση ενός έτους και η θητεία των απερχόμενων επιτροπών είναι τριετής λόγω της παράτασης που δόθηκε εξαιτίας των μέτρων για τον covid-19. Τα μέλη του κόμματος στην Αχαΐα θα κληθούν να ψηφίσουν τόσο σε επίπεδο νομού, όσο και για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις σε Πάτρα, Αιγιάλεια, Δυτική Αχαΐα, Καλάβρυτα και Ερύμανθο.

Η αποχώρηση του σημερινού προέδρου Ανδρέα Μαζαράκη από την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής, μετά τη διπλή του θητεία, δίνει χώρο σε νέα πρόσωπα να διεκδικήσουν την ηγεσία του κομματικού οργάνου, χωρίς να απουσιάζει ωστόσο και η λεγόμενη «παλαιά φρουρά», αφού δύο τουλάχιστον τέτοια πρόσωπα φέρονται ως υποψήφιοι πρόεδροι της πρώην ΝΟΔΕ Αχαΐας.
Οι εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σπουδαιότητα για την τοπική ΝΔ εν μέσω διακυβέρνησης της χώρας, τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα που άπτονται των κυβερνητικών χειρισμών και αποφάσεων.

B. Σταθακάρος: ‘’Η Νέα Δημοκρατία πρωτοπορεί’’

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα στελέχη του κόμματος μπορούν να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων. Όπως κάνει γνωστό στο protionline.gr ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, ΄΄η Νέα Δημοκρατία πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί ξανά στις σύγχρονες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων, κατακτά μια ακόμη πρωτιά δίνοντας το δικαίωμα στα μέλη της να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία. Κάλπες ωστόσο θα στηθούν και στο Πολιτιστικό Κέντρο για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν διαδικτυακά. Άρα, ο εκάστοτε ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δύο τρόπους, είτε με την κλασική κάλπη στο Πολιτιστικό Κέντρο και τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας μέσω του διαδικτύου΄΄.

Ποιοι ψηφίζουν

Δικαίωμα εκλέγειν έχουν, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους 12 €. Όσοι δεν έχουν καταβάλει τη συνδρομή, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω Τραπέζης.

Ζητούμενο η αύξηση των μελών που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες διαδημοτικές εκλογές, σε επίπεδο Αιγιάλειας είχαν ψηφίσει 1.094 άτομα από το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών. Δεδομένης και της διατήρησης του κυβερνώντος κόμματος ψηλά στην προτίμηση των πολιτών πανελλαδικά, με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στην ΔΗΜ.Τ.Ο. προσδοκούν αύξηση των συμμετεχόντων στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. ΄΄Το ζητούμενο φέτος στη διαδικασία, είναι να αυξηθεί αυτό το νούμερο όσο πιο πολύ γίνεται΄΄, τόνισε ο επί πέντε έτη πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Σταθακάρος, καταλήγοντας: ΄΄Ο ρόλος των δημοτικών οργανώσεων και σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες είναι πολύ σημαντικός αφού μεταφέρει σε κεντρικό επίπεδο τον σφυγμό των κατά τόπους κοινωνιών. Αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα, είναι ότι έχουμε πάντα μία δυνατή «φωνή» και έναν ενεργό ρόλο και δράση και η τοπική οργάνωση έχει μπει σε τροχιά αναβάθμισης. Τα στελέχη που έχουν επισκεφθεί την περιοχή κατά την δική μας θητεία, σήμερα κοσμούν το 1/2 του υπουργικού συμβουλίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr