background img
banner
banner

Δεν θα αντέξουν κι άλλο χειμώνα με κλειστές επιχειρήσεις…

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το εμπόριο, σε συνάρτηση με τον covid-19, αναλύθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Σχετικό υπόμνημα κατέθεσε η Ομοσπονδία και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν και τα δύο εκλεγμένα μέλη από το Αίγιο, ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος και ο Σπύρος Σπυρόπουλος. Επίσης, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων επαρχίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος κ.ά.

Στην… πρώτη γραμμή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Μιλώντας στo protionline.gr ο Λάμπης Παπαδόπουλος ανέφερε: ΄΄Ήταν μία συνεδρίαση με συζήτηση ουσιωδών θεμάτων τα οποία αφορούν τόσο τους ντόπιους εμπόρους και επαγγελματίες όσο και όλους μας. Μάλιστα, στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχα την ευκαιρία να συζητήσω τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας κ. Ζαΐμη για εμπορικά προγράμματα και θέματα που αφορούν το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, όσο και με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, ο οποίος μου ανέλυσε τα αναπτυξιακά του πλάνα για τον δήμο του΄΄.

΄΄Γενικότερα, η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε διάφορες πόλεις, μας βοηθά να ενημερωνόμαστε και να εξάγουμε συμπεράσματα και τα προβλήματα και τις θέσεις των εμπόρων και μας βοηθά να βρίσκουμε από κοινού λύσεις για τη διεκδίκηση επίλυσής τους΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος, καταλήγοντας: ΄΄Πραγματοποιούμε επαφές, ενημερωνόμαστε, αντιδράμε, προτείνουμε, αγωνιζόμαστε και είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για το καλό των εμπόρων΄΄.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης βρίσκεται ήδη σε… τροχιά εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα, μετά την περσινή παράταση της θητείας της σημερινής διοίκησης, λόγω των μέτρων covid.

Στόχος η επιβίωση αλλά και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων για την Ομοσπονδία

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση της πανδημίας και εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς και για την αναπτυξιακή προοπτική του νομού Αχαΐας.

Ένα από τα προβλήματα που είχε προκύψει αλλά λύθηκε ύστερα από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας, ήταν η μη εφικτή διενέργεια rapid test στον Δήμο Καλαβρύτων καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κάποια ιδιωτική δομή. Επίσης, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η αξιολόγηση των μέχρι τώρα μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη του εμπορίου και της εστίασης και επικαιροποιήθηκαν τα αιτήματα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. που πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ακόμα, οι ομιλητές τόνισαν ότι δεν θα αντέξουν τρίτο χειμώνα με κλειστές επιχειρήσεις και ανέφεραν ότι δεν θα γίνουν δεσμοφύλακες εμβολιασμένων και μη πολιτών.

Δεν συμφωνούν σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους και τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και ζητούν να μην εφαρμοστεί αυτή η διάκριση σε ένα μέρος που κατεξοχήν είναι χειμερινός προορισμός και οι περισσότεροι πελάτες κάθονται εντός των καταστημάτων λόγω ψύχους.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι ΄΄όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε να επιλύουμε προβλήματα και να ξεμπλέκουμε δύσκολα «κουβάρια», πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Ο.Ε.ΕΣ.Π., στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην επιβίωση των μικρομεσαίων συναδέλφων μελών μας΄΄.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Δικτύου Καλαβρύτων Ηλία Ερμείδη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Θανάσης Παπαδόπουλος: Αυτοδιοίκηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο ίδιο μετερίζι

Αυτοδιοίκηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι, συνεργάζονται και υπηρετούν από κοινού τις ανάγκες της τοπικής ανάπτυξης.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά την τοποθέτηση του στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης που συνεκλήθη το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Καλάβρυτα.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις που επέφερε η υγειονομική κρίση στις μικρές και μεσαίες εμπορικές μονάδες και επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «προέρχομαι απ’ τον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζω καλά ότι ένα κατάστημα, μια επιχείρηση που μένει υποχρεωτικά κλειστή και για μεγάλο διάστημα, είναι μια ζημιογόνος επιχείρηση.Είναι μια επιχείρηση που οι απώλειες της δεν ισοσκελίζονται, δεν αντισταθμίζονται απ’ τα όποια μέτρα στήριξης. Τα οποία ασφαλώς και δίνουν ένα πρόσκαιρο ‘οξυγόνο’, ασφαλώς και καλύπτουν κάποιες απ’ τις πάγιες υποχρεώσεις, αλλά δεν εξομοιώνονται με την εμπορική και επιχειρηματική κανονικότητα, ούτε διασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα που έχει ανάγκη ο μικρομεσαίος ώστε να σταθεί όρθιος και, πολύ περισσότερο, να σχεδιάσει στο μέλλον».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι στο Δήμο Καλαβρύτων «κατανοώντας απόλυτα τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι, απ’ την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε μέτρα στήριξης όπως σημαντικές, γενναίες θα έλεγα, εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για καταστήματα, για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις Εστίασης».

Αναφέρθηκε, ακόμα και στην επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε απ’ αυτή την κρίση να βγούμε όλοι και να βγούμε δυνατοί. Θέλουμε να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας.
Και ο Δήμος Καλαβρύτων, αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες, δεν εγκατέλειψε στιγμή το αναπτυξιακό του πλάνο. Για έργα και πρωτοβουλίες που θα δώσουν πνοή στην περιοχή μας και θα εξελιχθούν σε υπόβαθρο μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής».

Και πρόσθεσε: «Θα αναφερθώ μόνο σε τίτλους: Στην εκ βάθρων αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου, στην επέκταση του Οδοντωτού έως την Αγία Λαύρα, στο Πλανητάριο που θα ενισχύσει τον δεσμό μας με το παγκοσμίως πρωτοποριακό και αναγνωρισμένο Τηλεσκόπιο του ‘Αρίσταρχου’ στον Χελμό, στον διάδρομο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών, στο Καγιάκ στον Λάδωνα και στον Ερύμανθο, στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μας τόπων, στο Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας που ετοιμάζουμε, σε μια δέσμη παρεμβάσεων που θα φιλοτεχνούν την εικόνα των Καλαβρύτων του κοντινού μέλλοντος. Και όλα αυτά, πάντα σε συνάρτηση με το χρέος μας να είμαστε διαρκώς παρόντες και αποτελεσματικοί στην καθημερινότητα του δημότη μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr