background img
banner
banner

«Είναι τιμητικό για κάθε καλλιτέχνη να εμφανίζεται στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας!»

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος – Δημοσιογράφος-

Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει αυτό το μαγικό σκηνικό το βράδυ της 21ης Αυγούστου στην αρχαία Αιγείρα. Από τη μια δέσποζε το πανέμορφο και φωτισμένο αρχαίο θέατρο του 3ου αι. π.Χ., από την άλλη ο Κορινθιακός κόλπος που άναβε τα φωτάκια του στα παράλια, ανάμεσά τους η σκηνή με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς και τραγουδιστές και στον ουρανό η μοναδική Αυγουστιάτικη πανσέληνος! Εκστασιασμένοι εκατοντάδες Αιγιαλείς, μαζί τους κι εγώ, ζήσαμε μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή.

Είχα μεγάλη αγωνία να γνωρίσω από κοντά και να συνομιλήσω με τους συντελεστές. Ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς μας καλοδέχτηκε στο πρόχειρο καμαρίνι του μαζί με το φίλο φωτογράφο Βασίλη Μανουηλίδη. «Πρώτη φορά έρχομαι εδώ και χαίρομαι πολύ. Είναι τιμητικό για κάθε καλλιτέχνη να εμφανίζεται σ’ αυτό το μαγικό αρχαίο Θέατρο». Μας εξέπληξε με την απλότητα και την ταπεινότητά του ενώ υποσχέθηκε να έρθει ξανά του χρόνου για μια δική του συναυλία. Όταν όμως ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια μας συγκίνησε και μας άφησε άφωνους με το σπάνιο διαχρονικό ταλέντο του. Αλλά και ο σπουδαίος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός με κέρδισε αμέσως με το ήθος, την ευγένεια και τον προσιτό του χαρακτήρα. Στις πρόβες που τον συνάντησα μου τόνισε με έμφαση ότι είναι πανευτυχής που βρίσκεται και πάλι στο Αίγιο στο οποίο σκέφτεται να γίνει επίτιμος δημότης!

Στην παράσταση «Ελπίς πατρίδος» ο Γρηγόρης Βαλτινός μας παρέσυρε με την υπέροχη φωνή του ενώ δε δίστασε να τραγουδήσει κιόλας με ξεχωριστό τρόπο. Τον πλαισίωσαν οι υπέροχοι Αιγιώτες ηθοποιοί Μαρία Καλλιμάνη και Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ η Έλενα- Λεώνη έντυσε μελωδικά με τα τραγούδια της όλη την εκδήλωση. Αυτή η σπάνια πολιτιστική βραδιά φέρει την υπογραφή δυο σπουδαίων συμπολιτών μας: της συγγραφέα Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και του συνθέτη- μουσικού Σάκη Παπαδημητρίου. Απέδειξαν για άλλη μια φορά με την οργάνωση και τη δουλειά τους ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις γίνονται με καλή συνεργασία, σεβασμό και απλά συστατικά. Να μην ξεχάσω την όμορφη παρουσία των παιδιών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και της χορογράφου Χαράς Βάκρινου.

Το Αίγιο, με την άψογη υποστήριξη των ανθρώπων της ΔΗΚΕΠΑ, απέδειξε ότι μπορεί να φιλοξενεί κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα. Γεγονότα που με αφορμή το 1821 και μέσα στις πολύ δύσκολες καθημερινές συνθήκες μπορούν να μας προσφέρουν ψυχική και πνευματική ανάταση. Στο τέλος της εκδήλωσης κοινό και συντελεστές τραγούδησαν χαμηλόφωνα σαν προσευχή «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Και ήταν ένα μήνυμα βαθειά στην ψυχή όλων μας: μη λησμονάμε τη χώρα μας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr