background img
banner
banner

Εορταστική ατμόσφαιρα στην κολυμβητική ημερίδα του Κ.Ο.Α | ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της εορταστικής ημερίδας του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/9) στο Δημοτικό ανοιχτό κολυμβητήριο της πόλης. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη λήξη της κολυμβητικής σεζόν, με αυξημένα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό που ωστόσο καθόλου δεν επηρέασαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημερίδας, τη χαρά και το κέφι των παιδιών αλλά και τις αγωνιστικές τους επιδόσεις.

Παρόντες ήταν σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του ομίλου, το προπονητικό τιμ και φυσικά οι γονείς που απαθανάτισαν με τα κινητά τους τις όμορφες στιγμές των «βλασταριών» τους εντός και εκτός πισίνας. Τα μεγαλύτερα παιδιά συμμετείχαν σε αγωνίσματα χωρισμένα σε κατηγορίες (Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων) για να ακολουθήσει έπαινος και απονομή μεταλλίων στους νικητές αλλά και αναμνηστικά μετάλλια σε όλα όσα αγωνίστηκαν. Τις απονομές έκαναν ο Γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας και πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ, Γεώργιος Ρούσσος, ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ Νίκος Σπηλιωτόπουλος, η γεν. αρχηγός Τασία Βλαχοπούλου και οι προπονητές Αθηνά Κωνσταντινίδου και Στρατής Προδρομάκης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η γεν. γραμματέας Σοφία Κολοκοτρώνη με τον ταμία Δ.Σ. του ομίλου, Ανδρέα Τριανταφύλλη. Να σημειωθεί, ότι παρά την «επίσημη» λήξη της σεζόν το κολυμβητήριο παραμένει ανοιχτό και οι προπονήσεις θα συνεχιστούν όσο το επιτρέπει ο καιρός.

Τιμητική πλακέτα στον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον ιδρυτή του ΚΟΑ, γιατρό Χρήστο Σπηλιωτόπουλο ο οποίος λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, αλλά την παρέλαβε – εκ μέρους του – ο αδελφός του και πρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Σπηλιωτόπουλος. Την απονομή έκανε η Αθηνά Κωνσταντινίδου τονίζοντας τη μεγάλη του προσφορά αλλά και την προσπάθεια που κατέλαβε προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Χωρίς τον κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα».

Νίκος Σπηλιωτόπουλος: «Το κολύμπι είναι το μόνο άθλημα που σώζει ζωές»

Στην περίπτωση του Νίκου Σπηλιωτόπουλου δεν θα μπορούσε να βρει πιο ιδανική εφαρμογή η λαϊκή ρήση: «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ διετέλεσε για 20 ολόκληρα χρόνια τεχνικός σύμβουλος στην Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία. Καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα, συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και πλέον μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ακράτας (τόπος καταγωγής του).

«Η προσπάθεια για την ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή μας θα συνεχιστεί με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Nα φέρουμε ακόμη περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Το κολύμπι είναι το άθλημα που σώσει ζωές και αυτό το σλόγκαν που επικρατεί παγκοσμίως δεν αποτελεί απλά μία φράση – κλισέ, αλλά είναι πραγματικότητα. Στόχος μας είναι να διευρυνθεί ο χρόνος λειτουργίας του κολυμβητηρίου για μεγαλύτερο διάστημα και γιατί όχι, να παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο ως εγχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και να ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Το προσωπικό του κολυμβητηρίου

Κλείνοντας, οι άνθρωποι της διοίκησης του ΚΟΑ αναφέρθηκαν στους ανθρώπους που αποτελούν το προσωπικό του κολυμβητηρίου που με την παρουσία τους συμβάλλουν καθοριστικά στη λειτουργία του χώρου, ευχαριστώντας τους για την άψογη συνεργασία. Την Αθανασία Μερτή και τον Αποστόλη Βασιλειάδη, τον ναυαγοσώστη Αποστόλη Νικολόπουλο και τον υπεύθυνο ασφαλείας Αποστόλη Φακίτσα. Ευχαριστούν επίσης τους γονείς για την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν αλλά και για έναν επιπλέον λόγο όσο αφορά στο «στήσιμο» του πλούσιου μπουφέ που ακολούθησε μετά το πέρας της εκδήλωσης. Δημιούργησαν οι ίδιοι (προφανώς οι μητέρες των παιδιών) τα νόστιμα εδέσματα που όλοι απόλαυσαν, ενώ τα γλυκά ήταν προσφορά του Μένιου Κουτρόπουλου (Kουτρόπουλος catering) και των ζαχαροπλαστείων Δημητρίου, τους οποίους επίσης ευχαριστούν θερμά, όπως και τον Παναγιώτη Μουρδέκα για τα ηχητικά και τον Κώστα Δεληγιάννη για την προσφορά μασκών. Και φυσικά το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Αιγιάλειας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Τάκη Ανδριόπουλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr