background img
banner
banner

Η ιχνηλάτηση παραμένει το μέγα ζητούμενο για τα σχολεία…

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΩ ΕΝΑ 8% ΜΕ 9% ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ

Το ασφαλές άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα είναι αυτά που απασχολούν τους καθηγητές της Αιγιάλειας που από την 1η Σεπτεμβρίου βρίσκονται στα σχολεία τους. Η πλειοψηφία τους έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, ωστόσο εκείνο που προβληματίζει περισσότερο δεν είναι το πόσοι έχουν «θωρακιστεί» με αυτό τον τρόπο, αλλά με τη μη λήψη μέτρων για ιχνηλάτηση, δεδομένου ότι και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό…

Για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μίλησε στo protionline.gr  η πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά.

Δεν υπάρχει εικόνα για ενδεχόμενα κενά εκπαιδευτικών

Ερωτηθείσα αναφορικά με το εάν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς, σημείωσε: ΄΄Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καν σε ποιον να απευθυνθούμε. Δηλαδή, το συμβούλιο που τοποθετεί τους συναδέλφους και αποφασίζει ποιος θα πάει πού, ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο αιρετά μέλη στο πενταμελές του, δεν έχει διότι οι εκλογές πέρυσι έγιναν με τεράστιες ελλείψεις, καθώς το 50% του κλάδου διαμαρτυρόμενο αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία κι έπειτα η υπουργός εξέδωσε υπουργική απόφαση για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις θέσεις αυτές, καταστρατηγώντας ουσιαστικά τον νόμο. Ο τότε υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, δεν προχώρησε σε αποφάσεις και εν τέλει, η βούληση των συναδέλφων παραβιάστηκε με άκομψο τρόπο. Γι’ αυτό και τώρα, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Λέγεται ότι όλες οι θέσεις θα καλυφθούν και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Όμως δεν μπορεί να είναι έτσι. Ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι θα πάρουν τόσους αναπληρωτές, όσους ακριβώς θα προσλάβουν με διορισμούς. Σε επίπεδο δήμου δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένο νούμερο, όμως πανελλαδικά, υπάρχουν πολλά κενά. Οι διαδικασίες είναι εν εξελίξει, δεν ξέρουμε ακόμα τι θα ισχύσει. Το τι μέλλει γενέσθαι θα γνωστοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Έχουν έρθει ορισμένοι αναπληρωτές, αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν προσληφθεί και με ποιους όρους και υπό ποιες προϋποθέσεις΄΄.

Διεκδικούν 15 μαθητές σε κάθε τμήμα

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες λόγω πανδημίας, η κ. Μαστραπά έκανε γνωστό πως το 80% των εκπαιδευτικών της περιοχής, είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει επίσης ένα ποσοστό που έχει νοσήσει, άρα έχει αντισώματα και δεν ξεπερνά το 8 με 9 τοις εκατό. ΄΄Ο κίνδυνος, στην πραγματικότητα έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει πουθενά ιχνηλάτηση. Οι ανεμβολίαστοι έχουν την υποχρέωση να επιδεικνύουν Rapid Test. Όμως πλέον, όλοι μαζί, ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι μπορούμε να νοσήσουμε. Η λογική της κυβέρνησης είναι τέτοια που δεν μπορεί να ακολουθηθεί η ιχνηλάτηση. Οι δομές του κράτους οφείλουν να πράξουν τα δέοντα. Και αυτά είναι, τεστ παντού από εξουσιοδοτημένες δομές΄΄, σημείωσε η πρόεδρος των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης της περιοχής, ξεκαθαρίζοντας: ΄΄Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε δεκαπέντε παιδιά σε κάθε τμήμα, μείωση του μαθητικού πληθυσμού ανά τάξη για να υπάρχει σιγουριά μεταξύ των παιδιών, για να μην υπάρχει διασπορά. Έχω την τύχη να δουλεύω σε ένα σχολείο που κάθε παιδί έχει το δικό του θρανίο. Στα άλλα σχολεία όμως και στην πλειονότητα τους, δεν συμβαίνει αυτό το ίδιο, δυστυχώς. Τα περισσότερα τμήματα είναι εικοσιτεσσάρων ή και παραπάνω, ατόμων. Δεν μπορεί να έχει έτσι σιγουριά, κανένας γονιός και κανένας εκπαιδευτικός΄΄.

Οι καθαρίστριες είναι ένα οργανικό κομμάτι του κάθε σχολείου

Στο ερώτημα, τέλος, εάν ο αριθμός των ωρών των καθαριστριών επαρκεί για την απολύμανση των σχολείων, η κ. Μαστραπά σημείωσε: ΄΄Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι κάποια σχολεία θα ξεκινήσουν δίχως καθαρίστριες. Όλο το καλοκαίρι, ο νέος νόμος Βορίδη έγινε… σήριαλ, με τον προσδιορισμό σε εργατοώρες και όχι σε προσωπικό. Καλούμαστε έτσι να βρούμε λύση σε ενα παζλ. Από τον δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν έχουμε καμιά ενημέρωση. Ορισμένες καθαρίστριες που έχουν σύμβαση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις και σε άλλα σχολεία και εμείς δεν έχουμε καμιά ενημέρωση ούτε και γι’ αυτό. Η ένστασή μας είναι στην… λογική που συμβαίνουν όλα αυτά και με ποιο σκεπτικό γίνονται, αυτές οι μετακινήσεις. Οι καθαρίστριες είναι ένα οργανικό κομμάτι του κάθε σχολείου. Κάθε εργαζόμενη, όταν είναι μόνιμη, έχει τη “σειρά” της, έχει την τάξη και την μέθοδό της. Τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Όλα χρειάζονται οργάνωση και πλάνο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιους εξυπηρετούν αυτές οι ανακατατάξεις και οι μετακινήσεις ούτε πού αποσκοπούν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr