background img
banner
banner

Η σύμβαση υπογράφεται με μάρτυρες πολλούς

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για την αυριανή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης με την Intrakat για το έργο Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Παραλιακών Κοινοτήτων του δήμου.

Το έργο προϋπολογισμού 33,740εκ. ευρώ που θα συνδέει τις οικίες σε Κοινότητες εκτός Αιγίου με τον Βιολογικό, μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία, με τη δημοτική αρχή να θέλει να το γιορτάσει. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ αύριο στη μία το μεσημέρι και έχουν κληθεί υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων, οι βουλευτές του νομού, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, οι 73 πρόεδροι των Κοινοτήτων της Αιγιάλειας και δήμαρχοι άλλων δήμων.

Δεν έρχεται ο Γεωργιάδης

Μέχρι χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντηση ότι θα παραβρεθούν από πλευράς υπουργείων είχαν δώσει ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ Δημ. Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος.

Ωστόσο η έκπληξη ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης που είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως δε θα εκπροσωπήσει τελικά την κυβέρνηση στην πανηγυρική υπογραφή σύμβασης της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, με την Intrakat την κατασκευαστική εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό μετά από δικαστικές διαμάχες ενός έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης θα εκταμιευτούν τα περισσότερα χρήματα της σύμβασης των 26εκ. ευρώ μετά την έκπτωση 26% που έδωσε η ανάδοχος εταιρία.
Η αντιπολίτευση πάντως του δήμου «βλέπει» ότι πίσω από τη φιέστα του δημάρχου, κρύβονται προεκλογικοί σκοποί και πιθανότατα δε θα παραβρεθεί στην εκδήλωση με το σκεπτικό ότι δε θα υπάρχει αντίλογος σε όσα ο δήμαρχος θα πει στην ομιλία του αν και η έλευση Γεωργιάδη μπορεί να το αλλάξει.

Καλά νέα για το διυλιστήριο του Σελινούντα

Ωστόσο τα καλά νέα δε σταματούν εδώ αφού είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών, η υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενός άλλου περιβαλλοντικού και συνάμα εμβληματικού έργου για την Αιγιάλεια. Πρόκειται για το διυλιστήριο νερού στον ποταμό Σελινούντα προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγού 11χλμ, θα «πιάνει» και θα καθαρίζει το νερό στο ύψος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, και θα το οδηγεί στη δεξαμενή στο Αίγιο. Από εκεί θα υδροδοτούνται 30.000 ρολόγια κατοίκων εξασφαλίζοντας καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους κατοίκους κυρίως του Αιγίου, αλλά και δυτικά μέχρι τις Καμάρες και ανατολικά μέχρι την Τράπεζα.

Αναβαθμίζεται το μεγάλο αντλιοστάσιο στην Παυσανίου

Την ίδια ώρα που η τρίτη φάση του μεγάλου αποχετευτικού έργου της Αιγιάλειας ξεκινά (αναβάθμιση Βιολογικού – Κεντρικός Συλλεκτήριος Αγωγός – Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης), ένα άλλο έργο μικρότερης αξίας αλλά πολύ σημαντικό για την ενιαία αποχέτευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για την αναβάθμιση του μεγάλου αντλιοστασίου στην οδό Παυσανίου στο Αίγιο, εκεί δηλαδή που «κουμπώνει» ο κεντρικός αγωγός με τα 13 αντλιοστάσια ( 9 ανατολικά – 4 δυτικά) που θα οδηγούν τα λύματα στον Βιολογικό.

Το αντλιοστάσιο αυτό κατασκευάστηκε το 2000, εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Αιγίου με δύο αντλίες που τώρα θα γίνουν τέσσερις για τις ανάγκες και της περιφέρειας του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr