background img
banner
banner

Θα βγουν στον δρόμο για τη Φυσικοθεραπεία…

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου Αιγιαλείας για συνάντηση, προκειμένου να κάνει γνωστή την πρόθεσή της για τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, δεδομένης και της εισήγησης της Συγκλήτου για μεταφορά του στην Πάτρα, έκανε γνωστό στους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στη διαπαραταξιακή σύσκεψη προχθές το βράδυ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Μάλιστα, τους είπε πως κρίνει ότι πλέον πρέπει να περάσουν στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων ως μέτρο πίεσης. Μιλώντας στο protionline.gr, ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως πρότασή του είναι να γίνουν κινητοποιήσεις με τη μορφή που είχε προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, δηλαδή με αποκλεισμούς δρόμων, ώστε η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να μην γίνει εκτελεστέα και να εκφραστεί η βούληση όλης της πόλης να παραμείνει ζωντανό το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στο Αίγιο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι επικεφαλής ήταν θετικοί σε αυτή την αντίδραση, ενώ αναφορικά με το εάν υπήρξε χρονοδιάγραμμα για τις κινητοποιήσεις, είπε πως ΄΄υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο αντίδρασης, μέχρι τον Μάρτιο που θα ληφθεί η απόφαση του υπουργείου΄΄ και πως ΄΄η αντίδραση θα είναι έντονη καθώς το αίτημα εκφράζει όλη την Αιγιάλεια΄΄.

Αντιπολίτευση:«Χάθηκε χρόνος για τη Φυσικοθεραπεία»

Οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στο θέμα του κινδύνου μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα, το οποίο ετέθη στην προχθεσινή διαπαραταξιακή σύσκεψη. Ο κ. Γούτος τόνισε :΄΄Το δικό μου παράπονο στο θέμα αυτό, είναι η ότι δεν κάναμε τίποτα πριν συμβούν όλα αυτά, ενώ φαινόταν πού οδηγείται η κατάσταση. Δεν είχαμε ζητήσει ούτε μία συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και τώρα, δεν μας δέχεται! Η δημοτική αρχή έχει αργήσει… δύο χρόνια! Έπρεπε να έχουν ενημερωθεί από το υπουργείο από πολύ καιρό για τον κεντρικό σχεδιασμό, για τις συνθήκες που επικρατούν, για όλα ανεξαιρέτως. Αντ’ αυτού, υπήρξε μία αδικαιολόγητη νηνεμία, που σήμερα την πληρώνουμε εις διπλούν. Για μένα προσωπικά, το ζήτημα του ΑΕΙ είναι το “άλφα και το ωμέγα” στην ανάπτυξη του τόπου και κανείς πολιτικός, είτε των δημοτικών παρατάξεων είτε των πολιτικών, δεν πρέπει να μένει απαθείς σε αυτό΄΄.

Σχετικά με το θέμα της Φυσικοθεραπείας, η κ. Ψυχράμη υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Στη δήθεν ανησυχία του δημάρχου για την τύχη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, απαντούν οι ίδιες του πράξεις: Δεν έκανε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα. Μας ανακοίνωσε απλώς ότι η κ. Κεραμέως δεν μας έχει κλείσει ραντεβού και ότι ούτε και ο πρόσφατα ορισθείς Αχαιός υπουργός μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό. Όλους αυτούς τους μήνες δεν προέβη σε καμία δραστική ενέργεια, σαν να μην νοιάζεται η δημοτική αρχή για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο΄΄. Και κατέληξε: ΄΄Του ζητήσαμε να εκτελέσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν δεσμεύθηκε. Συμπέρασμα: Δύο χρόνια αποτυχίας. Ούτε τα έργα που παρέλαβε δεν μπορεί να συνεχίσει.
Και όσα συνεχίζονται τα διαφημίζει ως δικά του, κάνοντας πολυέξοδες φιέστες για την υπογραφή της σύμβασης! Το καλύτερο που μπορεί να κάνει για τους δημότες της Αιγιάλειας είναι, αν δεν μπορεί να τους υπηρετήσει, να παραιτηθεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr