background img
banner
banner

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Ι.Ν.Ο.Α.: Ολοκληρώθηκε ο πέμπτος επετειακός αγώνας

Με αφετηρία το Αίγιο και τερματισμό τη Ναύπακτο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ο πέμπτος και προτελευταίος από τους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνει μέσα στο 2021 ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου, συμμετέχοντας έτσι στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση.

Ονομασία: ΜΙΑΟΥΛΗΣ – ΣΠΕΤΣΕΣ 1822- Λιμάνι Αιγίου – Όρμος Ναυπάκτου…

Η ναυμαχία των Σπετσών ή αλλιώς ναυμαχία του Ναυπλίου, που διεξήχθη στις Σπέτσες από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου του 1822 μεταξύ των Ελλήνων υπό τον ναύαρχον Ανδρέαν Μιαούλην και του Οθωμανικού στόλου. Είχε ως στόχο την ματαίωση των σχεδίων των Οθωμανών για την καταστροφή των δύο Ελληνικών ναυτικών βάσεων στις Σπέτσες και στην Ύδρα και να του καταστήσει αδύνατο τον ανεφοδιασμό των Τούρκων του Ναυπλίου, το οποίο επολιορκείτο από στεριάς από τον Δημήτριο Υψηλάντη και την Μπουμπουλίνα. Ο στόχος επετεύχθη με τη νίκη των Ελλήνων. Λίγο αργότερα το Ναύπλιο πέρασε στα χέρια των Ελλήνων αγωνιστών…

Οι αγώνες εντάσσονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ι.Ν.Ο.Α. και προσμετρούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί στις 26-09-2021 με την Ονομασία: Ναυαρίνο 1827 και με διαδρομή Λιμάνι Αιγίου – Ανατολικές Ακτές Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr