background img
banner
banner

«Κάτω τα χέρια από τις σχολικές καθαρίστριες»

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά την Ανακοίνωση – Καταγγελία του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων περί αυταρχικής, αντεργατικής και εκδικητικής συμπεριφοράς του Δημάρχου Αιγιαλείας Δ. Καλογερόπουλου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για «ρεβανσισμό και μισαλλοδοξία του δημάρχου και του συνεργάτη του αντιδημάρχου Γρ. Τριανταφυλλόπουλου.

Τους κατηγορεί ότι «με το έτσι θέλω προχώρησαν με ανεξήγητο άκρατο μένος σε μετακινήσεις Σχολικών Καθαριστριών γιατί δεν σιωπούν στις αδυναμίες, τα λάθη και τα ψέματα τους και τόλμησαν να υπερασπισθούν τα δικαιώματα τους και να ζητήσουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2020-2021 όπως ο νόμος ορίζει και όφειλε ο Δήμαρχος να τα έχει ήδη δώσει» και τονίζει: ΄΄Αυτές οι συμπεριφορές Δημάρχου και Αντιδημάρχου είναι παρωχημένες – ατελέσφορες και θλιβερά απομεινάρια μια άλλης μαύρης εποχής, που ας το καταλάβουν, πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο Δήμαρχος είναι τιμητικό αξίωμα και όχι εργοδοτικός θρόνος να κάνει ότι θέλει αυθαίρετα και καταχρηστικά. Ο Δήμαρχος υπηρετεί όλους τους πολίτες και πρέπει να έχει άριστη συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και όχι να επιχειρεί να εκβιάζει, να μετακινεί και να απειλεί και να διαιρεί. Δεν διοικεί στρατιωτική μονάδα και οφείλει να δείχνει πραγματικό σεβασμό σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Θα του προτείναμε να ανακαλέσει τον Αντιδήμαρχο συνεργάτη του, για όσα εξωθεσμικά κάνει (μετακινεί – απαξιώνει – απειλεί) λες και ο Δήμος είναι δικό του τσιφλίκι. Να πάψει εδώ και τώρα κάθε παρεμπόδιση συνδικαλιστικών ελευθεριών και να μην παρεμβαίνει σε καμία πράξη που έχει να κάνει με τη λειτουργία του Σωματείου. Οι Σχολικές Καθαρίστριες δεν είναι μπαλάκι για τένις. Είναι εργαζόμενες με μεγάλες θυσίες και προσφορά στην σχολική κοινότητα, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας και έχουν άψογη συνεργασία με όλες τις Δημοτικές Αρχές  τα τελευταία 20 χρόνια΄΄.

Καλεί τον δήμαρχο να σταματήσει τις μετακινήσεις

Κάνει γνωστό πως το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου με τον Πρόεδρό του Πάνο Γεωργόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Σταύρο Λειβαδίτη και τον Γενικό Γραμματέα Τάκη Καυκά έκανε αρκετές  συναντήσεις – συζητήσεις με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας και σημειώνει πως΄΄πάντα άλλα έλεγε και άλλα έκανε, κάθε φορά αναιρούσε τον εαυτό του. Εδώ και 9 μήνες το ίδιο τροπάριο΄΄.

΄΄Καλούμε το Δήμαρχο και τον συνεργάτη του που χέρι – χέρι πάνε μαζί, να σταματήσουν τις μετακινήσεις, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Να σταματήσουν να πυρπολούν την εργασιακή ειρήνη, τη συνολική και συλλογική λειτουργία της καθαριότητας στα σχολεία. Στηρίζουμε απόλυτα το Σωματείο από τις εκδικητικές, προκλητικές, εξοργιστικές, απροκάλυπτες , αντεργατικές συμπεριφορές και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε αγώνα. Να ανακληθούν τώρα όλες οι μετακινήσεις. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες του Δ. Αιγιαλείας από ΙΔΟΧ μειωμένης απασχόλησης, σε συμβάσεις ΙΔΑΧ πλήρους απασχόλησης. Κάτω τα χέρια από τις Σχολικές Καθαρίστριες!΄΄, καταγγέλλει η διοίκηση του Ε.Κ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr