background img
banner
banner

Καθαριότητα παρά τα προβλήματα του covid…

ΠΛΗΘΥΣΜΟ 100.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΧΕ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!

Απαντήσεις για την κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου αλλά και στα σχόλια συμβούλων της αντιπολίτευσης για τη δαπανηρή μεταφορά των απορριμμάτων και την εξεύρεση μόνιμης λύσης, έδωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.
Τόνισε δε πως, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στην υπηρεσία Καθαριότητας λόγω covid- 19, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνει καθαρός ο δήμος, ο πληθυσμός του οποίου είχε φτάσει τις 100.000!

Παράπονα για την Αν. Αιγιάλεια από Γιοβά

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς έκανε λόγο για παραμονή απορριμμάτων σε κάδους για μέρες στην Ανατολική Αιγιάλεια, γεγονός που – όπως είπε – δημιούργησε μία άσχημη εικόνα στους επισκέπτες. Απαντώντας, ο κ. Καραΐσκος είπε πως παρά τα προβλήματα που προέκυψαν την περίοδο «αιχμής» εξαιτίας της πανδημίας που χτύπησε την… πόρτα της υπηρεσίας Καθαριότητας, η εικόνα που περιγράφει ο κ. Γιοβάς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, τόνισε: ΄΄Υπήρξαν προβλήματα και ιδίως την περίοδο που είχαμε πίεση. Είχαμε εργαζόμενους που νόσησαν από covid και όπως γνωρίζετε, αν είναι στο ίδιο πλήρωμα βγαίνουν κάποια άτομα εκτός για λόγους ασφαλείας. Την περίοδο της μεγάλης παραγωγής απορριμμάτων είχαμε 13 άτομα εκτός λόγω καραντίνας. Αυτό σημαίνει ότι εκτελούνταν έξι δρομολόγια την ημέρα λιγότερα και δημιουργήθηκαν θέματα που αντιμετωπίστηκαν. Ωστόσο δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υπάλληλοι με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ρίσκο΄΄. ΄΄Μας ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μην έχουν κάποιο κίνδυνο σε σχέση με την υγεία τους΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Καθημερινά πλην Σαββάτου η αποκομιδή

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός που έκανε γνωστό ότι φέτος, στη διάρκεια του Αυγούστου, η Αιγιάλεια, βάσει των στοιχείων που έχουν από τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων, πρέπει να άγγιξε τις 100.000 πληθυσμό. ΄΄Ο αριθμός αυτός είναι πολύ καλός γιατί έτσι βοηθήθηκαν τα καταστήματα και η τοπική αγορά. Από την άλλη όμως αυξήθηκαν και οι ανάγκες. Ωστόσο, για το θέμα της καθαριότητας οι προσλαμβάνουσες που έχω από την Ανατολική Αιγιάλεια δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε ο συνάδελφος κι αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν οι πρόεδροι και ο Εμπορικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιάλειας. Στο παρελθόν, η αποκομιδή γινόταν τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς να γίνεται Σαββατοκύριακο, ενώ τώρα γίνεται καθημερινά πλην του Σαββάτου. Η κατάσταση τείνει να βελτιώνεται συνέχεια΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καμπάνια ξανά για ανακύκλωση – Θα ξεκινήσει η Μονάδα

Ο κ. Καραΐσκος αναφέρθηκε και στην έγκριση χρηματοδότησης (5,5 εκατ. ευρώ) της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων απορριμμάτων, ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα. ΄΄Ξεκινάει η υλοποίηση της Μονάδας που θα δώσει λύση στο αδιέξοδο, καλύπτοντας το 48% των απορριμμάτων του δήμου που συνεπάγεται σημαντική ελάφρυνση των πολιτών. Πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τη λειτουργία της Μονάδας που θα μας δώσει λύση και στα «πράσινα» δηλαδή σε αυτά που παράνομα καταλήγουν στους δρόμους. Ανεβάζουμε πάρα πολύ και τον δείκτη της ανακύκλωσης με αυτό τον τρόπο. Θεωρώ ότι ως προς την ανακύκλωση, του χρόνου θα έχουμε αγγίζει τους 2.000 τόνους. Έτσι μαζί με τη Μονάδα φτάνουμε στο 55%. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη μόνιμη λύση που κάποιοι επαναλαμβάνουν΄΄.

Τόνισε ακόμη πως από τις 15 ως τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπουν σε λειτουργία και οι υπόγειοι κάδοι και πως θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια γι’ αυτό όπως θα επαναρίσει και η καμπάνια της ανακύκλωσης. Θα περιλαμβάνει ενημέρωση στα σχολεία καθώς οι εμβολιασμοί «επιτρέπουν» επισκέψεις και τέτοιου είδους δράσεις, ώστε να επικοινωνείται καλύτερα το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Τεστ στους υπόγειους κάδους

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης 8/9 πραγματοποιήθηκε δοκιμή στους υπόγειους κάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί εντός των Υψηλών Αλωνίων. Παρόντες ήταν εργαζόμενοι στην καθαριότητα με το ανάλογο όχημα μέσω του οποίου θα γίνεται η διαδικασία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου στο protionline.gr, ‘‘την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ακόμη δύο δοκιμαστικές λειτουργίες στην κάτω μεριά της πλατείας και στο Δημαρχείο. Και από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr