background img
banner
banner

Λιγότερα τα κρούσματα, παρέμεινε το «κόκκινο»

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την αισθητή μείωση των ενεργών κρουσμάτων covid-19 επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων στην Αιγιάλεια αλλά και τα νέα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΥ.

Εντούτοις, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για μία εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων στον νομό, που παραμένει στο «κόκκινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.
Την Τετάρτη 8/9 η Αχαΐα παρουσίασε 85 νέες μολύνσεις και την Πέμπτη 9/9 66, αριθμός αισθητά μειωμένος εν συγκρίσει με ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας που το νούμερο παρέμενε σταθερά τριψήφιο.

Μόλις 3 θετικά rapid επί συνόλου 401 στο Πολιτιστικό

Επίσης, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και λόγω της έξαρσης της πανδημίας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, από το πρωί ως το μεσημέρι, ένας ακόμη δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσω rapid test. Από τα 401 tests που διενεργήθηκαν βρέθηκαν μόλις 3 θετικά που παραπέμπονται σε μοριακό έλεγχο.

Τι ισχύει ως την άλλη Παρασκευή

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης 9/9 ανακοινώθηκε πως παρατείνεται για μία εβδομάδα η ισχύς των ειδικών τοπικού χαρακτήρα μέτρων στην Αχαΐα, που παραμένει στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Μαζί με την Αχαΐα εντάσσονται και οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας, ενώ παραμένουν Ηλεία, Μεσσηνία, και Ηράκλειο καθώς και ο δήμος Ικαρίας.

Η απόφαση προέκυψε μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr