background img
banner
banner

Μία πέτρινη κρήνη

ΚΟΣΜΕΙ ΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ – ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Από τότε που η βρύση κάθε χωριού ήταν το σημείο συνάντησης, σίγουρα έχουν περάσει πολλά χρόνια. Πλην όμως, η καθαρότητα του νερού σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, είναι στοιχεία ικανά να προσελκύσουν και πάλι κόσμο και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Μία τέτοια όμορφη «γωνιά» αναμορφώθηκε στην Παλαιά Κουλούρα με μέριμνα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουλούρας, καθιστώντας το δημοφιλές σημείο πόλο έλξης!

Πρόκειται για τη βρύση που βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Παλαιά Κουλούρα, πριν τη γέφυρα του χειμάρρου της Μηλιαγκούς και η οποία συνδέεται τη γεώτρηση νερού που υπάρχει και πλέον έχει αποκτήσει μία άλλη μορφή ενώ διαθέτει και καθίσματα για τους επισκέπτες!

Ακόμη πηγαίνουν και αντλούν νερό…

Όπως εξηγεί στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουλούρας Απόστολος Σωτηρόπουλος, ΄΄πριν από πολλά χρόνια , στην Παλαιά Κουλούρα πριν την γέφυρα του χειμάρρου της Μηλιαγκούς, είχε δημιουργηθεί από την κοινότητα η γεώτρηση του νερού. Για τις ανάγκες προφύλαξης των μηχανημάτων άντλησης του νερού, ανεγέρθηκε τότε μικρό κτίριο με τσιμεντόλιθους. Στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου υπήρχε βρύση. Σύντομα η γεώτρηση αυτή έγινε πολύ γνωστή στους κατοίκους του Αιγίου και των γύρω περιοχών για την ποιότητα του νερού της ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται το σημείο για να γεμίσουν μπουκάλες με νερό. Ειδικότερα δε παλιότερα κάθε μέρα γινόταν συνωστισμός για να πάρουν νερό για τις ανάγκες τους΄΄.

Μετά από πρόταση του προέδρου, το Τοπικό Συμβούλιο Κουλούρας αποδέχθηκε πως το σημείο πρέπει να ανακαινιστεί και να αναδειχθεί. ΄΄Επισκευάσαμε το κτίσμα, το σοβατίσαμε και το στολίσαμε με μια υπέροχη πέτρινη κρήνη. Επίσης, πραγματοποιήσαμε και καθαρισμό του χώρου που αξίζει πλέον να τον επισκεφθεί κάποιος και για την ποιότητα του νερού αλλά και για την ομορφιά του τοπίου΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος, προσθέτοντας: ΄΄Οι εργασίες διήρκεσαν περίπου δέκα ημέρες, πήραμε κάποια υλικά από τον δήμο, ωστόσο την πέτρα την αγοράσαμε εμείς ενώ καλύψαμε και τα έξοδα του τεχνίτη. Όταν υπάρχει μεράκι και διάθεση έχουμε αυτά τα καλαίσθητα αποτελέσματα΄΄.

΄΄Προχωρήσαμε στην υλοποίηση αυτής της σκέψης βλέποντας πως ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται να αντλεί νερό. Φροντίσαμε έτσι να μπορεί να το κάνει άνετα και σε καθαρό και όμορφο περιβάλλον, όπως αξίζει στον τόπο μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Σκέψεις για ανακαίνιση και των υπόλοιπων γραφικών κρηνών του χωριού

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την κοινότητα υπάρχουν περίπου 4 – 5 βρύσες που μπορούν να αναβαθμιστούν. ΄΄Μία ακόμη σκέψη που έχουμε είναι να ανακατασκευαστούν όλες οι παλαιές κρήνες του χωριού μας, υπάρχουν πάρα πολλές και μία εξ αυτών και στην πλατεία του χωριού.
Μάλιστα μπορούμε να ζωντανέψουμε μία διπλή βρύση που πλέον δεν υπάρχει αλλά είναι γνωστό το σημείο που ήταν, στην οποία από τη μία έπιναν νερό οι κάτοικοι και από την άλλη υπήρχε κρουνός για τα ζώα. Πολλά μπορούν να γίνουν εάν έχουμε και τη στήριξη του δήμου. Επίσης κρίνουμε πως πρέπει να γίνει μια εκ βάθρων αναμόρφωση της πλατείας Υπαπαντής και να δοθεί η πρέπουσα σημασία στο πολύπαθο Ηρώο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr