background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: Παίρνει θέση υπέρ του Δημάρχου Αιγιαλείας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ ΛΟΓΩ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

“Ο Δήμαρχος Αιγίου ως αυτόκλητος ελεγκτής της εθνικής οδού με ανεπίτρεπτη και περισσή αλαζονεία απαγόρευσε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να παραστεί στην σημερινή εκδήλωση…”

“Ο Δήμος Αιγίου και οποιοσδήποτε Δήμος δεν μπορεί να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο στον ακαδημαϊκό χάρτη της χωρας..”
Αυτά μεταξύ άλλων ξεστόμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κος Ζώρας εναντίον του Δημάρχου Αιγιαλείας κου Καλογερόπουλου, μετά τη στάση του τελευταίου να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόταση της παράταξής μας για αποκλεισμό της εθνικής οδού, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρη η αντίθεση της πόλης μας σε σχέση με την μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Ο απευθείας διορισμένος, (και όχι δημοκρατικά εκλεγμένος) από την κα. Κεραμέως πρόεδρος του Ε.Α.Π, ήταν σαν να αναπαρήγαγε αυτά που θα ήθελε να πει η ίδια η Υπουργός Παιδείας αλλά δεν επέλεξε να το κάνει για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε στην πραγματικότητα τόσο μεγάλος όγκος εργασίας από μεριάς υπουργού, όπως η ίδια επικαλείται, ώστε να μην παραυρεθει στα εγκαίνια του Ε.Α.Π. Η Υπουργός έβαλε ξεκάθαρα στη ζυγαριά την παρουσία της εκεί από την μία και την αναμέτρησή της πρόσωπο με πρόσωπο με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, τους φορείς της πόλης μας και τους πολίτες από την άλλη. Και επέλεξε.

Επέλεξε ούτε να παρευρεθεί στα εγκαίνια, ούτε να ακούσει τα αιτήματα μιας ολόκληρης πόλης που διαφωνεί σε όλους τους τόνους με τη μεταφορά του Πανεπιστήμιου από την πόλη μας στην Πάτρα. Και το έκανε αυτό προκειμένου να μην απολέσει και άλλο από το πολιτικό της κεφάλαιο που συνεχώς φθίνει μετά τις επιλογές της για ριζική μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ευθύνη της για τις τραγικές ελλείψεις σε επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό στα Πανεπιστήμια, για την εμμονή της στην περαιτέρω συρρίκνωση της εκπαίδευσης μέσω των συγχωνεύσεων τμημάτων, για την θέσπιση αστυνομικών τμημάτων μέσα στις σχολές.

Η επίθεση αυτή από πλευράς προέδρου του Ε.Α.Π δεν είναι προσωπική επίθεση απλά στο πρόσωπο του κ. Καλογερόπουλου με τον οποίο έχουμε αμέτρητες μικρές και μεγάλες ή αγεφύρωτες διαφωνίες, αλλά αποτελεί πολιτική επίθεση στο θεσμό του Δημάρχου Αιγιαλείας και μάλιστα σε ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχει σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων και ενοποίηση όλης της πόλης για μια μάχη που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί.

Εννοείται πως ο Δήμος Αιγιάλειας μπορεί να παρέμβει στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας γιατί το Αίγιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του χάρτη τα τελευταία χρόνια.
Να γνωρίζουν η κα Υπουργός, ο πρόεδρος του Ε.Α.Π καθώς και οποιοσδήποτε διορισμένος ή μη στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στην κυβέρνηση ότι στο θέμα της μεταφοράς της σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στη Πάτρα θα συναντήσουν τείχος ατσάλινο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr