background img
banner
banner

Ο δήμος αποκτά το ακίνητο ”φάντασμα”

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Την ιδιοκτησία στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Σολωμού που «καταργεί» το πεζοδρόμιο αναγκάζοντας πεζούς να κινούνται στο οδόστρωμα, αποφάσισε να αγοράσει ο δήμος Αιγιαλείας, προκειμένου να προβεί στην κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος και στη δημιουργία πεζοδρομίου για ασφαλή διέλευση. Η σχετική απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6/9), δεδομένου ότι το σημείο κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνο ενώ στο παρελθόν δεν έχουν λείψει τα ατυχήματα…

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (δεν το ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας) και αφορά απευθείας αγορά οικοπέδου μετά ισόγειας κατοικίας, το οποίο βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως 101 και Σολωμού της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, για τη δημιουργία πεζοδρομίου.

Όπως εξήγησε στο Σώμα η αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας Μαρία Γιδά, ΄΄το κτίσμα στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Σολωμού στο φανάρι, καθιστά το σημείο άκρως επικίνδυνο διότι οι πεζοί διερχόμενοι αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος, τη στιγμή μάλιστα που καθημερινά διέρχεται και πλήθος μαθητών από τα δύο γυμνάσια και το Δημοτικό Σχολείο που υπάρχουν πολύ κοντά. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε το ακίνητο για να δημιουργήσουμε πεζοδρόμιο. Έχουμε συζητήσει με τον ιδιοκτήτη οποίος προτίθεται να μας το μεταβιβάσει΄΄. Σε ό,τι αφορά το ποσό είπε πως και η εκτιμητική επιτροπή θεωρεί πως οι απαιτήσεις του, 58.000 ευρώ είναι κάτω από το όριο της αντικειμενικής αξίας και τα χρήματα αυτά θα συμπεριληφθούν στην α΄ αναμόρφωση του προϋπολογισμού. ΄΄Είναι ένα έργο επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Οι απόψεις της αντιπολίτευσης

Ο Χρήστος Γούτος ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει η παρέμβαση τόσο για  λόγους ασφαλείας όσο και αισθητικής, διότι βρίσκεται και στην είσοδο της πόλης. Η Βάσω Ψυχράμη τάχθηκε υπέρ της αγοράς και διαμόρφωσης πεζοδρομίου, τονίζοντας ωστόσο ότι ανάλογη μέριμνα πρέπει να υπάρξει και για κοινόχρηστος χώρος για πάρκινγκ στη Μαμουσιά όπου υπάρχει πρόταση να αγοραστεί. ΄΄Το είχαμε αναφέρει ως παράταξη στην πρόταση του προϋπολογισμού του 2021 και για Μαμουσιά και για Μαυρίκι. Πρέπει να δώσουμε χώρο ώστε να παρκάρουν τα αυτοκίνητα κοντά στην εκκλησία, διότι υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος όταν συγκεντρώνεται κόσμος΄΄, ανέφερε, με την Γιδά να δεσμεύεται ότι θα εξεταστεί και αυτή η περίπτωση. Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος σημείωσε πως η εισήγηση έχει ημερομηνία 28 Ιουλίου και πως στο… παρά πέντε η εκτιμητική επιτροπή απεφάνθη και εστάλη η εισήγηση, λέγοντας πως ΄΄το κτίριο να εφάπτεται του δρόμου δεν το βλέπει κανείς ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Αν δεν το παραχωρούσε θα γινόταν αναγκαστική απαλλοτρίωση;΄΄.

Σκουπίδια και τρωκτικά…

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης που συμμετείχε, παρατηρώντας ότι από το κτίριο βγαίνουν κατά καιρούς τρωκτικά ενώ είναι γεμάτο σκουπίδια, τονίζοντας πως πέρα από τους κινδύνους που δημιουργεί, απειλεί και τη δημόσια υγεία.

Αγορά οικοπέδου για πάρκινγκ στο Μαυρίκι

Το Σώμα, τέλος, έλαβε ομόφωνη απόφαση και για απευθείας αγορά οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού της Κοινότητας Μαυρικίου Δήμου Αιγιαλείας, για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, πλατείας και χώρου εκδηλώσεων, καθώς για τη διάνοιξη του κοινοτικού δρόμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr