background img
banner
banner

Πέθανε από κορωνοϊό η πρόεδρος του Άλματος ζωής στην Αχαΐα

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή η Λιολιώ Κολυπέρα νικημένη από τον κορωνοϊό.

Η πρόεδρος του Άλματος Ζωής Αχαΐας είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και όταν τα συμπτώματα έγιναν βαριά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί έδωσε μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η Λιολιώ Κολυπέρα είχε δώσει μάχη και είχε κερδίσει τον καρκίνο, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες, έφυγε τελικά από τη ζωή από την πανδημία. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε και πάλι προβλήματα με τον καρκίνο κάτι που επιβάρυνε την υγεία της. Είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά λόγω της επιβαρυμένης υγείας της δεν κατάφερε να βγει νικήτρια σε αυτή τη μάχη.

Η Λιολιώ Κολυπέρα μέσα από το έργο της

Αφού είχε νικήσει τον καρκίνο του μαστού πήρε την απόφαση να αναλάβει τον σύλλογο «Άλμα ζωής του νομού Αχαΐας». Ήθελε να βοηθήσει άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν αυτή την περιπέτεια πιο εύκολα. Με την πάροδο των ετών ο σύλλογος μεγάλωσε και διοργανώνει πολλές δράσεις κάθε χρονιά.

Η τοπική κοινωνία της Πάτρας περιγράφει την Λιολιώ μια γυναίκα που χαμογελούσε πάντα και ήταν εκεί για να δώσει δύναμη στις γυναίκες που το είχαν ανάγκη. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας συνάντησης με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού.

Τότε είχε εκφράσει την ανησυχία της για την πανδημία και πόσο αυτή μπορεί να πλήξει άτομα που έχουν ήδη υποκείμενα νοσήματα.

«Kάναμε ως κοινωνία μια τεράστια προσπάθεια να είμαστε μπροστά από αυτή τη νόσο η οποία συνέχεια μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα. Το κάναμε για να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να πρέπει να κάνουμε επιλογές ως προς την περίθαλψη που θα έχει ένας ασθενής στην Ελλάδα. Για αυτό και πήραμε τα μέτρα τα οποία πήραμε, για αυτό και παίρνουμε τα μέτρα τα οποία παίρνουμε. Για αυτό ενισχύσαμε τις εντατικές μας», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr