background img
banner
banner

Πρώτο κουδούνι με χαρά και ανησυχία συνάμα…

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με αμήχανα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες αλλά με το… βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, οι μαθητές της Αιγιάλειας προσήλθαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με τις δηλώσεις των self tests ανά χείρας, πρώτη μέρα στα σχολεία τους. Οι αγιασμοί τελέσθηκαν στα προαύλια, είτε με αντιπροσωπείες μαθητών είτε με όλους αλλά τηρουμένων των προβλεπόμενων αποστάσεων, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στις θέσεις τους, οι γονείς έμειναν εκτός προαυλίων, ενώ άπαντες ευχήθηκαν η σχολική χρονιά 2021-22 να κυλήσει ομαλά, χωρίς κρούσματα covid και με δια ζώσης διδασκαλία.

Συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αιγιαλείας, η αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Μαρία Γιδά παρέστη στον αγιασμό που τελέσθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου, ΄΄η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα στον σημερινό αγιασμό, στην νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, δίδοντας τις πιο θερμές ευχές της για ένα διδακτικό έτος γεμάτο από γνώση, “άδειο” από κορωνοϊό. Να ευχηθούμε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή, παραγωγική και ήσυχη χρονιά, δίχως προβλήματα. Οι μαθητές αυτοί είναι οι πολίτες του αύριο και οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση οι γνήσιοι “δάσκαλοι” του σήμερα, που πρέπει να συνεργαστούν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα στα σχολεία και τις ανάγκες τους, δρα και συμμετέχει σε κάθε περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει ή να επέμβει, είτε σε έμψυχο δυναμικό είτε όχι. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές και ξεκινά από σήμερα, είναι ένας “αγώνας δρόμου δικαίωσης και μάθησης”. Η ευχή μας είναι να μπορέσει κάθε παιδί, μέσα από την εκπαίδευση, να μπορέσει… μεθαύριο να επιτύχει τα όνειρα που “στήνει” τώρα΄΄.

2ο Λύκειο Αιγίου

Βαδίζοντας βήμα – βήμα σε… ναρκοθετημένη χρονιά

΄΄Είναι η έναρξη μιας χρονιάς που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει «ναρκοθετημένη», καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί ή πότε. Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι κάτι το οποίο απαρέγκλιτα θα ακολουθηθεί από όλη την μαθητική κοινότητα και όλους τους εκπαιδευτικούς. Όμως είναι τόσο απρόβλεπτοι οι παράγοντες, που ξεκινάμε βαδίζοντας βήμα – βήμα και σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν. Το να μην ξέρει κανείς την εικόνα που ξημερώνει, τον γεμίζει με μια είδους ανασφάλεια, αλλά τα παιδιά είναι ήδη έμπειρα σε “κορωνοσυνθήκες” και έχουν ζήσει ήδη μαζί του και ξέρουν. Τα παιδιά ακολουθούν τα μέτρα, διατηρούν τις αποστάσεις, έχουν καλή προσαρμογή και δεν πρόκειται για κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για αυτά. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές έχουν άψογη συνεργασία επάνω σε αυτό το κοινωνικό κομμάτι, τον covid-19 και ξέρουμε μαζί πως να συμπεριφερθούμε απέναντι του. Η ουσία είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί είμαστε μαζί και θέλουμε να κρατήσουμε μακριά τον ιό από το σχολείο μας. Και θα το πετύχουμε΄΄, ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Αγγελόπουλος.

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για ομαλότητα

Ομαλά και χωρίς απουσίες κύλησε η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, παρουσία του αντιδήμαρχου Τουρισμού Στράτου Βαρδάκη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

΄΄Οι μαθητές και οι κηδεμόνες, ήταν ήδη ενημερωμένοι μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας, για τη διαδικασία αλλά και τα πρωτόκολλα που έπρεπε να ακολουθηθούν. Από την πρώτη στιγμή επικράτησε ένα κλίμα συνεργασίας και συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι η φετινή διδακτική χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά και με μαθήματα δια ζώσης. Αυτό είναι κάτι που ευχόμαστε αλλά και επιθυμούμε όλοι, καθώς πιστεύουμε ότι το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των μαθητών και η παρουσία τους σε αυτό, είναι απαραίτητη τόσο για την ανάπτυξη όσο και την πνευματική τους υγεία΄΄, ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου. Επίσης, πρόσθεσε: ΄΄Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλοι οι μαθητές μας (102 τον αριθμό) παρέστησαν στον αγιασμό του σχολείου και δε σημειώθηκαν καθόλου απουσίες. Μετά το πέρας του εκδήλωσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα μέτρα και τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά για τον COVID 19 και αφού μοιράστηκαν τα βιβλία στην Β’ και Γ’ γυμνασίου, αποχώρησαν από το σχολείο. Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους΄΄.

Ο κ. Βαρδάκης, σημείωσε: ΄΄Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς όμως να λείπουν τα όνειρα, οι ελπίδες και η αισιοδοξία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους. Ειδικότερα για τη φετινή σχολική χρονιά, θα προέτρεπα τους γονείς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο της πανδημίας και να υιοθετήσουν την πρόληψη μαζί με την ασφάλεια της υγείας. Να εφαρμόσουμε όλοι μας, τα απλά αλλά πολύ σημαντικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τη μάσκα, τη διατήρηση απόστασης και το καλό πλύσιμο των χεριών. Τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν την προστασία των παιδιών μας, τη δική μας, όλων των ανθρώπων που αγαπάμε και ειδικότερα των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες΄΄.

5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Συνεπείς οι μικροί μαθητές, πειθαρχημένα τα «πρωτάκια»

Στα Δημοτικά σχολεία που τελέσθηκαν οι αγιασμοί, έβλεπε κανείς τον ενθουσιασμό στα μάτια των μικρών μαθητών αλλά και την αγωνία στα πρόσωπα των γονέων. Τις… εντυπώσεις έκλεψαν για ακόμη μία χρονιά τα «πρωτάκια» που πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του «μεγάλου σχολείου», ενώ εντύπωση προκάλεσε πώς κι αυτά ήταν τόσο ήσυχα και τόσο πειθαρχημένα στη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Στο 10θέσιο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου συμμετείχε στον αγιασμό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος εγκάρδια ευχήθηκε τα καλύτερα στα παιδιά, υποσχόμενος πως θα επιστρέψει στο σχολείο με ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την καθαριότητα και την ανακύκλωση και μιλώντας για σκέψη μετατροπής του 5ου Δημοτικού σε ενεργειακό. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών ώστε τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο με ασφάλεια. Όπως είπε, ΄΄το 5ο Δημοτικό είναι ένα εμβληματικό σχολείο της πόλης που είχαν την τύχη να περάσω από τις τάξεις του. Αν έχουμε χαμόγελα στα πρόσωπά μας και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε παρά τις αντιξοότητες, μικροί και μεγάλοι, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία δημιουργική χρονιά και θα μάθουμε πολλά΄΄. Ευχήθηκε ακόμη στους εκπαιδευτικούς να έχουν δύναμη, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς είπε πως ΄΄πρέπει όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η δυσκολία που περνάμε και να είμαστε αισιόδοξοι ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία και τη δική μας αλλά και των παιδιών μας που πρέπει να προχωρήσουν μπροστά΄΄.

5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Ευχαριστίες προς τον κ. Καραΐσκο εξέφρασε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Παπαδόπουλος τονίζοντας πως το προαύλιο καθαρίστηκε εγκαίρως, τα δέντρα κλαδεύτηκαν και υπήρξε άμεσα μέριμνα από τον αντιδήμαρχο. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη τα εξής: ΄΄Είναι γεγονός ότι η έναρξη κάθε νέας χρονιάς είναι το εφαλτήριο για μία καινούρια αρχή γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και μία ελπιδοφόρα συνέχεια. Αδιαμφισβήτητα αφενός οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια και αφετέρου οι κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ιδιαίτερη πρόκληση η οποία ωστόσο αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Εκπαίδευσης για τη διαμόρφωση ελεύθερων σκεπτόμενων δημοκρατικών αυριανών πολιτών. Ανθρώπων που θα καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας΄΄. Καλωσόρισε επίσης τα «πρωτάκια» λέγοντας πως «το σχολείο είναι μία ανοιχτή αγκαλιά».

Στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν προσφάτως και εργασίες, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, με τον δεύτερο βεβαίως να παρίσταται και στον αγιασμό του σχολείου που διευθύνει, το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης.

Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

4ο Δημοτικο Σχολειο Αιγιου

Δημοτικό Σχολείο Ελίκης

Δημοτικό Σχολείο Τέμενης


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr