background img
banner
banner

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: Κοιτάμε μπροστά, τιμώντας τη σοσιαλιστική παρακαταθήκη μας

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, αναφέρθηκε στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 και στον συμβολισμό της σήμερα. Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

“Η επέτειος της 3ης Σεπτεμβρίου 1974, συμβολίζει για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ την απαρχή του μεταπολιτευτικού δημοκρατικού αγώνα, που άλλαξε τη χώρα μας, διεκδικώντας έναν δικαιότερο κόσμο. Στις μέρες μας, που η πίστη στην δημοκρατία δοκιμάζεται και η κοινωνική δικαιοσύνη εγκαταλείπεται λόγω των παγκόσμιων και εθνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ανανοηματοδότηση του προοδευτικού αγώνα.

Αυτός δεν μπορεί να γίνει με τη στείρα επίκληση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά με απάντηση στα σύγχρονα μεγάλα προβλήματα, που πνίγουν τις ανθρώπινες ανάγκες και αποθεώνουν τις αγορές.

Κρατώντας λοιπόν από το παρελθόν την μαχητικότητα, το ριζοσπαστισμό, την αντισυμβατικότητα, τον άνθρωπο ως επίκεντρο της πολιτικής και τη σύγκρουση με τα συμφέροντα, που χάραξαν τον δρόμο που πορεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κοιτάμε μπροστά διεκδικώντας μια άλλη Ελλάδα.

Που θα σέβεται το λαό της, θα δίνει ισότιμα χώρο, ευκαιρίες και ελπίδα σε όλους, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη και θα διεκδικεί μια Ευρώπη των λαών.
Οι λύσεις δεν μπορεί ποτέ να δίδονται ερήμην της κοινωνίας, όπως στις μέρες μας επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την κοινωνία και χάριν αυτής.

Αυτό εξάλλου απαιτεί και προτάσσει η σοσιαλιστική βαριά παρακαταθήκη της 3ης Σεπτεμβρίου, με την οποία πάντα θα συγκρινόμαστε για να βλέπουμε αν της αξίζουμε”.

– Ο Μαρίνος Σκανδάμης, είναι Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr