background img
banner
banner

Στα σχολεία οι καθαρίστριες, αγωνιούν οι γονείς…

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, εντείνεται η αγωνία γονέων για το εάν με τις υπάρχουσες ώρες που θεσπίστηκαν, μπορεί να γίνεται η πλήρης απολύμανση των σχολικών μονάδων, έτσι όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα για τον covid.

Από πλευράς δήμου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 52 καθαριστριών που προσλαμβάνονται σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ ήδη έχει ξεκαθαριστεί πως ο δήμος αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος πλήρους ωραρίου, πέραν δηλαδή αυτού που καλύπτει το υπουργείο.

Ο δήμος, με βάση τις διατάξεις της αριθ.55472 /26-07-2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της χώρας από τους δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» προχώρησε στην προκήρυξη 52 ατόμων, μερικής απασχόλησης, για το σχολικό έτος 2021-2022, ενώ στις συναντήσεις με εκπροσώπους του Σωματείου Καθαριστριών, Εργατικού Κέντρου κ.λπ. ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του δήμου το υπόλοιπο, με την εκτίμηση ότι προφανώς επαρκούν οι συγκεκριμένες ώρες αλλά και ότι εάν χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι δύο εκ των καθαριστριών που προσελήφθησαν, παραιτήθηκαν και τη θέση τους θα λάβουν επιλαχούσες.

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr  για την κατάσταση με την καθαριότητα των σχολείων, η πρόεδρος του Καθαριστών – Καθαριστριών Αιγιάλειας Σταυρούλα Πιερράτου, αρκέστηκε να πει τα εξής: ΄΄Εμείς αναλάβαμε καθήκοντα στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε κάτι νεότερο ούτε από τον δήμο ούτε από το υπουργείο σε ό,τι αφορά την προοπτική αύξησης του ωραρίου. Ένα είναι βέβαιο: Ότι οι τετράωρες δεν μπορούν να καθαρίσουν τις εγκαταστάσεις π.χ. ενός Δημοτικού Σχολείου που συστεγάζεται με Νηπιαγωγείο. Ή ενός Γυμνασίου που έχει τόσα παιδιά. Δεν προλαβαίνουν΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει και η απολύμανση που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr