background img
banner
banner

Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στα «Οινοξένεια» παραβρέθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το Σάββατο επισκέφθηκε την ιστορική Ιερή Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων και εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Σύλλογο «ΜΟΙΡΑ» και άλλους συλλόγους, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Μοριάς 21», μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, οι παριστάμενοι περιηγήθηκαν στις ιστορικές διαδρομές της Αιγιάλειας και ταυτόχρονα στις αμπελοοινικές διαδρομές, ενώ παράλληλα, με ένα ποτήρι κρασί από τοπικές ποικιλίες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν «γεύσεις του ‘21» με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και να τις ταιριάξουν αρμονικά με τις τοπικές ποικιλίες και τα τοπικά κρασιά, υπό την καθοδήγηση του Master of wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την προώθηση των οίνων της περιοχής σε νέες αγορές.

Τέλος, υπογράμμισε την βαρύτητα της αγροτοδιατροφής και της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Τιμήθηκε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός

Στην Ιερά Μονή Μακελαριάς στα Καλάβρυτα, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη, Παλαιών Πατρών Γερμανό και στην ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στον αύλιο χώρο της Μονής τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Εθνεγέρτη και ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σουλίου Πάτρας και απονομές τιμητικών διακρίσεων σε όλους όσους συνέβαλαν στην δράση. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε ο Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ” Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν ο Δήμος Καλαβρύτων, Ιερά Μονή Μακελλαριάς, Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”, Σύλλογος γυναικών και φίλων Δεμεστίχων “Η Ακακία“, Σκοπευτικός Όμιλος παραδοσιακών όπλων Πατρών, Σύλλογος απανταχού Λεοντιτών “Ο Άγιος Ανδρέας“, Στέγη πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας “Η Αγία Λαύρα” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών “Η Πρόοδος”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr