background img
banner
banner

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Ανδρέα Τριανταφύλλη

«ΕΦΥΓΕ» ΣΤΑ 70 ΤΟΥ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που ξεκινήσαμε τα αφιερώματα σε πρόσωπα – με καταγωγή από τη Αιγιάλεια – που προέρχονται κυρίως από τον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο. Σε εβδομαδιαία βάση παρουσιάσαμε δεκάδες σημαντικούς Αιγιαλείς με διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα του, και προσφορά στο άθλημα ή την τέχνη που υπηρετεί.

Σήμερα, σε αντίθεση με όλους όσοι φιλοξενήθηκαν μέχρι σήμερα σε αυτή τη «γωνιά» της εφημερίδας και για πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια, το τιμώμενο πρόσωπο δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο Ανδρέας Τριανταφύλλης έφυγε πριν από λίγες ημέρες για το μακρύ ταξίδι και σε λίγες ώρες θα τελεστεί η κηδεία του στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, όπου ζούσε τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια.

Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά ενώ εργαζόταν στο χώρο της εστίασης. Ήταν από τους πιο γνωστούς σεφ στο Μαϊάμι. Πριν μεταναστεύσει για τις ΗΠΑ εργαζόταν στο ιστορικό οικογενειακό εστιατόριο του Αιγίου «Το Στέμμα». Έφυγε πρόωρα, στα 70 του, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα προκαλώντας απέραντη θλίψη στους οικείους του, στους (πολλούς) φίλους του και σε όλους όσοι τον είχαν γνωρίσει.

Πολύπλευρο ταλέντο στον αθλητισμό

Ο Ανδρέας Τριανταφύλλης ήταν ένας ταχύτατος εξτρέμ, και παράλληλα αθλητής στίβου της ΕΦΑ στους δρόμους ταχύτητας, με πολλές διακρίσεις. Υπήρξε από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην ΑΕ Αιγίου ενώ πήρε μεταγραφή και για τον Παναιγιάλειο στον οποίο έπαιξε στην ομάδα Νεων. Μάλιστα σε νεαρή ηλικία έφτασε κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή για τη μεγάλη ΑΕΚ, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ επειδή ήταν ανήλικος και ο πατέρας του δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του, όπως μας είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Ανδρέας πριν από λίγους μήνες.
Η μετανάστευση στις ΗΠΑ διέκοψε μια σπουδαία καριέρα που ανοιγόταν μπροστά του.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Για το θάνατο του Ανδρέα Τριανταφύλλη συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν η ΑΕΑ και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Παναιγιαλείου, ενώ μέσω διαδικτύου τον αποχαιρέτησαν δεκάδες φίλοι του. Μάλιστα, στο πρόσφατο φιλικό παλαιμάχων ανάμεσα σε ΑΕΑ και ΑΕΚ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

«Φίλε Ανδρέα, με τίμησες με την εμπιστοσύνη σου, με συγκίνησες με την Αιγιολατρεία σου, με χαροποιούσε η συνεργασία μαζί σου . Ήλπιζα ότι θα ξεπεράσεις τον κίνδυνο όταν σε άκουσα να μου μιλάς με δυσκολία κάτω από τον ήχο της αναπνευστικής υποστήριξης .
«Κράτα γερά» σου είπα θα προσεύχομαι για εσένα .
Ήσουν καλύτερα μου είπες !!! Αλλά τώρα …..δυστυχώς τα νέα κακά…Ήσουν ένας πραγματικός gentleman…Ευθύς, αληθινός, αυθεντικός!!
Λάτρης του Αιγίου …Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και την εμπιστοσύνη …Καλό ταξίδι» έγραψε η γνωστή δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος, Μαρία Μπιρπανάγου.

«Ρε ‘’γέρο’’ δεν είσαι καθόλου εντάξει.
Γιατί μας το’ κανες αυτό και δεν μας ρώτησες?
μου είπες ψέματα, την τελευταία φορά που έφευγες, ότι θα τα ξαναπούμε.
Για μένα, ο αποχωρισμός σου, είναι ένας μικρός θάνατος. Αλλά και το φευγιό σου, σαν ένας από τους καλύτερους φίλους μου, είναι ένας μεγάλος αποχωρισμός.
Ελαφρύ το χώμα σου ΑΔΕΡΦΕ Αντρέα», ήταν τα λόγια του παιδικού του φίλου Λάμπη Σπυρόπουλου ενώ ο παλιός φίλος και συμμαθητής του, Αντώνης Κανελλόπουλος τον αποχαιρέτησε με στίχους ενός αγαπημένου τραγουδιού.
«Ένα παράπονο και ένα δάκρυ
πρώτο φθινόπωρο πρώτη βροχή
απόψε η σκέψη μου δε βρίσκει άκρη
απόψε λύγισε η αντοχή
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Φίλε ΑΝΤΡΕΑ
Όλγα-Αντώνης-Ειρήνη»….


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr