background img
banner
banner

Τα σχολεία της Αχαΐας πλήρη από εκπαιδευτικούς!

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ – ΜΙΚΡΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς των τελευταίων χρόνων, σε ό,τι αφορά την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών, φαίνεται πως ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αχαΐας. Από την Τετάρτη 1/9, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους και σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας με μοναδική εκκρεμότητα τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, ΄΄στην περιοχή μας τετρακόσιοι είκοσι συνάδελφοι (ογδόντα μόνιμοι και τριακόσιοι σαράντα αναπληρωτές) προστίθενται μέχρι σήμερα στους ήδη υπάρχοντες μόνιμους με οργανική θέση και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές.
Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, πλουτίζει η εκπαίδευση και ενισχύεται η ποιότητά της.

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα χρόνια φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το διαπιστώσαμε τις ημέρες της ορκωμοσίας τους στο γραφείο μας, όπου το χαμόγελό τους αντικατόπτριζε την ανακούφισή τους από τη χρόνια ομηρία και το βλέμμα τους πιστοποιούσε τη θέληση για κατάθεση ψυχής στις σχολικές αίθουσες και αυλές΄΄.

Γρήγοροι διορισμοί και… θυσίες των ανθρώπων του υπηρεσιακού συμβουλίου

Φέτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή εκπαίδευσης, ΄΄η σχολική αφετηρία συνδυάζεται με την έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, αποσπάσεις, διορισμοί κ.λπ.) και την κάλυψη σε πολύ μεγάλο βαθμό των εκπαιδευτικών κενών με την τοποθέτηση νεοδιοριζόμενων και αναπληρωτών συναδέλφων. Τούτο, επετεύχθη με το γρήγορο διορισμό μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και με μεγάλες θυσίες των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες. Για αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους τακτικούς και αναπληρωματικούς, που στελεχώνουν το συμβούλιό μας΄΄.

΄΄Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου μπορούν να αφοσιωθούν στον καλύτερο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να προβούμε σε όλες τις συμπληρώσεις και διορθώσεις, που θα μας επιτρέψουν την ημέρα που θα υποδεχτούμε τους μαθητές μας στα σχολεία να είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα΄΄, καταλήγει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος, ευχόμενος τα καλύτερα για τη νέα χρονιά.

Το γεγονός ότι οι συνθήκες ως προς τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών φέτος, είναι καλύτερες για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, επιβεβαιώνει στο protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη. Όπως επισημαίνει, ΄΄η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, έχουν γίνει αποσπάσεις, έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί σε όλες τις ειδικότητες και για την παράλληλη στήριξη και η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά την κάλυψη των θέσεων τμημάτων ένταξης, κάτι που οφείλεται σε λάθος του υπουργείου διότι δεν δόθηκε ο κωδικός, με την εκτίμηση ότι το θέμα θα διευθετηθεί μέχρι τον αγιασμό΄΄. Επιπλέον, αναφέρει πως έχουν δρομολογηθεί οι τοποθετήσεις διευθυντών μετά από συνταξιοδοτήσεις σε 15 σχολεία, με τη διεύθυνση να έχει τοποθετήσει στα σχολεία αυτά αναπληρωτές ή υποδιευθυντές, προκηρύσσοντας τις θέσεις διευθυντών ώστε να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι να γίνουν οι κρίσεις.

Συνάντηση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στελέχη εκπαίδευσης

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σταυρογιαννόπουλος συναντήθηκε την Τετάρτη 1/9 με τους διευθυντές και τους προϊστάμενους των σχολείων με θέμα συζήτησης: «Έναρξη σχολικού έτους: προγραμματισμός λειτουργίας σχολείων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν διακόσιοι σαράντα (240) εκπαιδευτικοί, όλοι τους στελέχη διοίκησης των σχολείων της Αχαΐας. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στην εκτενή εισήγησή του αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσουν έμφαση οι Διευθυντές των σχολείων στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου τα σχολεία να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στις 13 Σεπτεμβρίου που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα για την πανδημία, όπου κάλεσε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να επιμεληθούν προσωπικά σε κάθε σχολική μονάδα τη φροντίδα για την εφαρμογήτων υγειονομικών πρωτοκόλλων της πολιτείας και σε συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους να διασφαλίσουν την απόλυτη τήρηση των μέτρων, που θα συνεισφέρουν στην ασφάλεια των μαθητών και στην εδραίωση εφησυχασμού σε όλες τις οικογένειες.

Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα χρόνια που έφεραν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, εφόσον ικανοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό το βασικότερο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών της τελευταίας δεκαετίας.

Τα σχολεία της Αχαΐας γέμισαν εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί σε κανένα αντίστοιχο σχολικό ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, πλουτίζει η εκπαίδευση και ενισχύεται η ποιότητά της. Επίσης, η σχολική αφετηρία συνδυάζεται με την έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, αποσπάσεις, διορισμοί κ.λπ.) των εκπαιδευτικών, κάτι που επίσης συμβαίνει πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να ξεκινήσει αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι Διευθυντές έθεσαν ερωτήματα και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων. Ήταν μια πολύ πετυχημένη συνάντηση, αρκετά κατατοπιστική που θα διευκολύνει τα στελέχη εκπαίδευσης να οργανώσουν καλύτερα το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ενιαίος συντονισμός σε όλο το Νομό για τη δημιουργία των καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr