background img
banner
banner

Φιέστα για τα δίκτυα αποχέτευσης

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΑΑ ΚΑΙ INTRAKAT – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Την εγγυητική τραπέζης της Intrakat ύψους 1,3εκ ευρώ περίμεναν χθες στη ΔΕΥΑ για να ορίσουν ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του εμβληματικού έργου των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέυτευσης των παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας. Θυμίζουμε ότι μετά από χρονοβόρες ενστάσεις και δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εταιριών Μεσόγειος και Intrakat που κράτησαν ένα χρόνο, είναι η δεύτερη που θα υπογράψει τη σύμβαση των 26 εκ. ευρώ περίπου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που αφορά τη σύνδεση των κατοικιών στις μεγάλες παραλιακές Κοινότητες (άνω των 2.000 κατοίκων) της Αιγιάλειας από Αιγείρα μέχρι Καμάρες με τον Βιολογικό Καθαρισμό στη Μυρτιά ήταν 33,7 εκ. ευρώ με την Intrakat να δίνει έκπτωση 26%.

Η εγγυητική σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης 9/9, έτσι η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου με τη δημοτική αρχή να οργανώνει εκδήλωση με πολλούς προσκεκλημένους όπως δικαιολογεί η περίσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, στην εκδήλωση έχουν κληθεί, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Αιγιάλειας, ο Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι άλλων δήμων ενώ έχουν σταλεί και προσκλήσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες υπουργούς και Γενικούς γραμματείς.

Η τρίτη φάση του αποχετευτικού

Η σύμβαση είναι μείζονος σημασίας αφού το έργο ολοκληρώνει το ενιαίο αποχετευτικό της Αιγιάλειας που προχώρησε σε τρεις φάσεις:

1 Αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού για την υποδοχή των λυμάτων 70.000 κατοίκων (έχει ολοκληρωθεί με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και ανάδοχο την Μεσόγειο Α.Ε.)

2 Συλλεκτήριος αγωγός λυμάτων που θα τα στέλνει στον Βιολογικό με 13 αντλίες (Το έργο προϋπολογισμού 35 εκ. έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με μία εκκρεμότητα 700 μέτρων στο Λαμπίρι και ανάδοχο τη Μεσόγειο)

3 Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης που θα συνδέουν κάθε γειτονιά των μεγάλων παραλιακών Κοινοτήτων με τον Συλλεκτήριο αγωγό (το έργο με προϋπολογισμό 33,740εκ ευρώ θα συμβασιοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή με ανάδοχο την Intrakat ATE και ορίζοντα κατασκευής τους 20 μήνες).

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μετά τις σχετικές εκπτώσεις το ενιαίο αποχετευτικό της Αιγιάλειας που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή υποδομή μέχρι σήμερα στην Αιγιάλεια φτάνει τα 60 εκ. ευρώ και με τον ΦΠΑ τα 75 εκ. ευρώ.

Η δημοτική αρχή σκοπεύει να δώσει δημοσιότητα με την εκδήλωση αυτή, στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ στη Μυρτιά, γιατί το έργο είναι εμβληματικό και θα λύσει οριστικά τα προβλήματα με τα λύματα κατοικιών και επιχειρήσεων στην περιφέρεια του δήμου. Θα δώσει μάλιστα τη δυνατότητα στην ΔΕΥΑ να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον ενιαία τιμολογιακή πολιτική αφού όλοι οι κάτοικοι της Αιγιάλειας θα απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr