background img
banner
banner

Χαμόγελα και αισιοδοξία για τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η… ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΠΡΙΝ ΤΗ “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ”

Επιτυχημένο και με αθρόα συμμετοχή του κόσμου ήταν το “πείραμα” του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας με την διοργάνωση της πρώτης “εκπτωτικής νύχτας” στην πόλη, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Τα φώτα και οι πόρτες των καταστημάτων συνέχισαν να λειτουργούν ανοιχτά και μετά τις 9 το βράδυ, κάνοντας έτσι το κέντρο μια πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες βραδιές, πόλη. Την παράταση του ωραρίου των μαγαζιών “αγκάλιασε” ο κόσμος, που κυριολεκτικά κατέκλυσε τους κεντρικούς αλλά και τους παράλληλους δρόμους γύρω από τις “δυνατές” οδούς των εμπορικών καταστημάτων, κάνοντας την συμμετοχή στο εν λόγω “πείραμα” όχι μόνο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, αλλά και με αισιόδοξα μηνύματα για την αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων.

Ατελείωτο shopping therapy για 3,5 ώρες περίπου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας και ο πρόεδρός του Λάμπης Παπαδόπουλος, θέλοντας να “κερδίσουν” το προσωπικό τους στοίχημα αφενός και αφετέρου να “αφυπνίσουν” το αγοραστικό κοινό και τη διάθεση του για βόλτα και… ψώνια, μπήκαν στο “τρυπάκι” και βάλθηκαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που σκέφτηκαν: Να ζωντανέψει η πόλη την ώρα που άλλες βραδιές απλά έχει φωτεινές βιτρίνες με κλειστά ρολά ως “φόντο”. Έτσι, παρέες κάθε ηλικίας, ζευγάρια και φίλοι ή οικογένειες, επιδόθηκαν σε ένα ατελείωτο shopping therapy που για 3,5 ώρες δεν έδειξε καν να σταματά ή να μειώνεται. Υπό τους ήχους των τραγουδιών του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, μελωδίες του οποίου παίζονταν καθ’ όλη την διάρκεια της “εκπτωτικής νύχτας” από τα ηχεία του δήμου με επιλογές του dj Νίκου Μανέτα, ο κόσμος όχι μόνο έκανε ατελείωτες περαντζάδες, αλλά μπόρεσε να απολαύσει τους performance καλλιτέχνες της παντομίμας Άννα – Θάλεια Καράμπελα και Φανή Καφούσια, που έκαναν την… διαφορά στην κυριολεξία. Οι δύο εκφραστικοί καλλιτέχνες δίδοντας τον καλύτερο εαυτό τους “όργωσαν” κάθε σπιθαμή του κέντρου της πόλης, με τα καμώματά τους να χαίρουν πλήρους αποδοχής από μικρούς και μεγάλους.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και Εμπορικός Σύλλογος μία… ¨γροθιά¨

Τα δρώμενα που συνόδευαν την “εκπτωτική” προσπάθεια των επιχειρήσεων και του Συλλόγου, συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Οι πρώτες εντυπώσεις για αυτή την μικρή παράταση του ωραρίου ήταν θετικές, βάζοντας μια καλή “υποθήκη” για πιο πετυχημένες και οικονομικές νύχτες στο μέλλον. Η μεγάλη… βραδιά που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας, κράτησε τελικά ένα τετράωρο, αλλάζοντας άρδην το κέντρο της πόλης και την εικόνα των δρόμων της. Αυτό που ήταν σε όλους ορατό και ξεκάθαρο, ήταν ότι το “μήνυμα” της “εκπτωτικής νύχτας” είχε δύο ταυτόχρονες διαπιστώσεις: Την ανάγκη του κόσμου να κυκλοφορήσει και να συμμετέχει και την διάθεση των επιχειρήσεων και των εκπροσώπων τους, να ρίξουν τις τιμές των αγαθών τους ακόμα πιο πολύ προκειμένου να κινηθεί η αγορά με ακόμα πιο γρήγορους και κερδοφόρους ρυθμούς ανάπτυξης.

Aνάγκη του κόσμου για βόλτα και… έρευνα αγοράς

Το protionline.gr βρέθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καταγράφοντας την ανάγκη του κόσμου για βόλτα και… έρευνα αγοράς, βλέποντας τους οι καταστηματάρχες να… χαμογελούν – έστω και για λίγο – που τα μαγαζιά τους γέμισαν από τους νυχτερινούς καταναλωτές. Η κίνηση σε όλους τους δρόμους αυξανόταν λεπτό με το λεπτό όλο και πιο πολύ, με… αποκορύφωμα την Κλεομένους Οικονόμου, όπου περίπου στις 10:30 το βράδυ ξεπέρασε σε όλο το μήκος της τα 500 άτομα. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και δίνει το έναυσμα στους ανθρώπους του εμπορίου να περιμένουν με μεγάλη αισιοδοξία και ελπίδα την διοργάνωση της “λευκής νύχτας” στο κέντρο της πόλης. Η πρόθεση του κοινού και η οργάνωση των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας, έδειξε ότι όταν μπορούν να “συνεργαστούν” οι μειωμένες τιμές με την διάθεση για κατανάλωση, μπορούν να επιτευχθούν πολλά πράγματα.

Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος “ακολούθησε” την προσπάθειά μας και κυκλοφόρησε»

«Απόψε υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Το γεγονός ότι είμαστε προ των πυλών του ανοίγματος των σχολείων, ευνοεί την αγορά και ο καλός καιρός που επικρατεί απόψε βοηθάει πολύ. Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι πολύ ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον του κοινού που “ακολούθησε” την προσπάθειά μας. Κυκλοφόρησε και έκανε shopping. Το ότι μας τιμούν με την παρουσία τους και συμμετέχουν, μας γεμίζει δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε ακόμα πιο πολύ να ζητάμε και να μοχθούμε να αναπτυχθεί ο τόπος αυτός, να μπορεί να ακμάζει και να εξελίσσεται. Το κέντρο της πόλης, ο πυρήνας της αγοράς του Αιγίου, αποδεικνύει ότι οι Αιγιαλείς είναι κοντά στον σύλλογο, τον στηρίζουν και προτιμούν τα καταστήματα. Το αποψινό επιπλέον, είναι μία πρόβα τζενεράλε για την “λευκή νύχτα” που ετοιμάζουμε να πραγματοποιήσουμε και όπως όλοι βλέπουμε, πρέπει να θεωρείται ήδη πολύ επιτυχημένη η πρόβα αυτή. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την ανταπόκριση αλλά και την στήριξή του. Η ψυχολογία των εμπόρων και των καταστηματαρχών πήρε τα… “επάνω” της», αναφέρει στo protionline.gr ο Λάμπης Παπαδόπουλος.

Ο κόσμος της πόλης δεκτικός και “θερμός” – Οι επιχειρηματίες με… ¨εκπτωτική¨ διάθεση

Ερωτώμενος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, για τις καλλιτεχνικές και ηχητικές παρεμβάσεις που ¨έντυσαν¨ την ¨εκπτωτική νύχτα¨, τόνισε: «Με τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, το είχα βάλει “προσωπικό στοίχημα” να γίνει μια ξεχωριστή βραδιά, ώστε να τιμηθεί το έργο του μεγάλου αποθανόντος δημιουργού και να γίνει μια “μουσική στρώση” των δρώμενων που προετοιμάζαμε. Και το καταφέραμε. Οι καλλιτεχνικές μας παρεμβάσεις με τους εικαστικούς καλλιτέχνες της παντομίμας στους δρόμους της πόλης και τους ξυλοπόδαρους, όπως είχαμε κάνει και πέρσι, είχαν μεγάλη απήχηση. Ο κόσμος της πόλης είναι δεκτικός και “θερμός” με ανάλογες τέτοιες κινήσεις και σίγουρα, αυτό που δείχνει ξεκάθαρα απόψε, είναι η παρουσία και η συμμετοχή. Το αν αυτό, “μεταφράζεται” και σε μια πολύ καλή οικονομικά “νύχτα”… αυτό θα το γνωρίζουμε στις αμέσως επόμενες ημέρες όταν και θα συνομιλήσουμε με τους επιχειρηματίες, να δούμε ποια ήταν τα οικονομικά οφέλη. Δεν υπά


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr