background img
banner
banner

Ωφελημένοι οι κλάδοι των μετακινήσεων από την τουριστική «έξαρση» στην Αιγιάλεια

«ΠΑΝΩ» 30%-40% ΤΑ ΤΑΞΙ – ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η ώθηση που έδωσε στην Αιγιάλεια η αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, όπως ήταν φυσικό, έτεινε… χείρα βοηθείας και στα μέσα μεταφοράς που κινήθηκαν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα. Η διάρκεια ωστόσο της περιόδου… άνθισης του καλοκαιριού, ήταν πάρα πολύ σύντομη και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση…

Η ένταξη της Αχαΐας στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη γεννά νέα ανησυχία στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί και λεωφορείων, φοβούμενοι ότι ένα νέο lockdown θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις γι’ αυτούς. Μιλώντας στo protionline.gr για την κίνηση του καλοκαιριού στα ταξί της περιοχής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έκανε γνωστό πως από τις 25 Ιουνίου και μετά το κλείσιμο των σχολείων, παρατηρήθηκε μία σταδιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης που κυμάνθηκε από 30% έως 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν η πιο υποτονική των τελευταίων χρόνων. ΄΄Το φετινό καλοκαίρι κινήθηκε ανέλπιστα θετικά, από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία και μετά, αφού είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή και ο κόσμος κινήθηκε. Αυτό όμως ως τον Δεκαπενταύγουστο όπου «απογειώθηκε» η κίνηση. Από την επόμενη μέρα άρχισε σταδιακή κάμψη της κίνησης και των τζίρων των συναδέλφων΄΄, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Μεταφορών

Παράλληλα, ανέφερε: ΄΄Δεν ξέρω εάν η περίοδος αυτή είναι ικανή να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών που υπήρχαν μέρες που συνάδελφοι δεν έκαναν ούτε «σεφτέ».
Όμως σε σύγκριση με πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος είμαστε ικανοποιημένοι.
Ο κλάδος μας πέρασε πολύ δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, αφού υπήρξαν συνάδελφοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ βοήθημα και δεν στηρίχθηκαν παρότι υπέστησαν οικονομική καταστροφή από τα μέτρα ενάντια στον covid. Ο προηγούμενος υφυπουργός δεν άκουγε καν τα αιτήματά μας. ευελπιστούμε ότι ο νέος Μιχάλης Παπαδόπουλος θα είναι διατεθειμένος να μας ακούσει και να μας στηρίξει. Θα επιδιώξουμε μέσω της Ομοσπονδίας μας να του γνωστοποιήσουμε αυτές τις αδικίες΄΄.

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων από τα ταξί, ο κ. Αγγελόπουλος είπε: ΄΄Οι περισσότεροι συνάδελφοι, κάπου το 60%, είναι εμβολιασμένοι.
Κάποιοι έχουν νοσήσει, κάποιοι είναι αρνητές, ωστόσο όλοι τηρούν τα μέτρα προστασίας, φορούν μάσκες και προβαίνουν σε απολυμάνσεις.
Για τις περιπτώσεις που κάποιος εντοπιστεί χωρίς μάσκα, παρεμβαίνει το σωματείο μας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους και πρέπει ναι το τηρήσουμε΄΄.

Έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων από το Αστικό

Εν τω μεταξύ, πτωτική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του φορέα Χρήστος Κοσσαράς, ΄΄όπως αναφέρουν οι παλιότεροι συνάδελφοι, ήταν το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση. Εμείς αποδίδουμε το γεγονός στο ότι ο κόσμος λόγω του covid φοβάται τις μαζικές μετακινήσεις. Βέβαια εμείς στο Αστικό ΚΤΕΛ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων που ο νόμος ορίζει και κάνουμε απολυμάνσεις΄΄.

Στο ερώτημα αναφορικά με το εάν βοήθησε το Αστικό η αυξημένη τουριστική κίνηση, ο κ. Κοσσαράς είπε: ΄΄Ήταν μεν αυξημένη αλλά για μικρό χρονικό διάστημα οπότε δεν ήταν ικανό να καλύψει τη δύσκολη προηγούμενη περίοδο του lockdown΄΄. Αναφορικά με τη γραμμή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κίνηση είπε πως είναι αυτή των Καμαρών ενώ, όπως τόνισε και η Αλυκή πήγε καλά και διευκολύνθηκε η κίνηση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ξέχωρα από το ότι στην αρχή μπερδεύτηκαν κάποιοι με την επιβίβαση και την αποβίβαση.

΄΄Από εκεί και πέρα εμείς προχωράμε, περιμένουμε τα σχολικά δρομολόγια και είμαστε πάντα στη διάθεση του επιβατικού κοινού της περιοχής, για ασφαλείς και τακτικές μεταφορές΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr