background img
banner
banner

Έναρξη μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός»

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έγινε γνωστό ότι κατά τη φετινή σχολική περίοδο, θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως (Εκκλησιαστικό Κέντρο Αγωής και Εκπαιδεύσεως Νέων «Νέοι Ορίζοντες»), Πολυχρονιάδου 8 – άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου.

Η Σχολή για τριάντα συνεχόμενα χρόνια καλλιεργεί την Ψαλτική Τέχνη και την μεταλαμπαδεύει σε νέους ανθρώπους επανδρώνοντας έτσι τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως. Επίσης, επισημαίνει τη συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών, αποφοίτων της Σχολής, σε Βυζαντινούς Χορούς που ψάλλουν σε Ιερούς Ναούς και συμμετέχουν σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Στη σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής φωνητικής εξέτασης. Αιτήσεις εγγραφών μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στη Σχολή οι ενδιαφερόμενοι (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 7-9 μ.μ. – τηλ.2691068180), ή να επικοινωνήσουν με τους: Βασίλειο Μπίκο (τηλ.2691072327 – 6938484067), ή Παναγιώτη Αχιλλιά (τηλ.2691025071) από 10 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30μ.μ. οπότε θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση όλων των μαθητών της Σχολής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr