background img
banner
banner

Έναρξη μαθημάτων Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής

ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Από την Ιερά Μητρόπολη έγινε γνωστό ότι με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολη Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής.

Σκοπός του νεοσυσταθέντος τμήματος είναι η εκμάθηση του πλούσιου δημοτικού και λαϊκού ρεπερτορίου του οποίου οι ιδιαιτερότητες ορίζουν τοπικότητες στη γεωγραφία (Μ. Ασία, Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρος κ.λπ.), αλλά και τροπικότητες στην πορεία του χρόνου (ρεμπέτικο, ελαφρό, έντεχνο κ.λπ.).

΄΄Τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας δεν αναδεικνύουν απλώς τις ερμηνευτικές ικανότητες των παιδιών, αλλά τα βοηθούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τη λησμονημένη ντόπια παράδοση και να μυηθούν στην τέχνη της ελληνικής μουσικής΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως (Εκκλησιαστικό Κέντρο Αγωγής και Εκπαιδεύσεως Νέων «Νέοι Ορίζοντες»), οδός Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο.
Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Σπυρίδων Οικονομόπουλος, Καθηγητής Μουσικής, προς τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση. (τηλ. 6937509538). Αιτήσεις εγγραφών συμπληρώνονται και υποβάλλονται στο ισόγειο των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως οδός Ρωμανιώλη 41 στο Αίγιο(Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9-13:00 μ.μ. – τηλ.26910 21777), από 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 10:00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr