background img
banner
banner

“Αίθουσα Α. Θανασούλια” προς τιμή του μεγάλου του ευεργέτη

ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Ι.Ν. ΤΑΞΙΧΑΡΩΝ – ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Με μια λιτή και απέριττη εκδήλωση εγκαινιάστηκε χθες το πρωί, η αίθουσα των συσκέψεων που διαθέτει το “Παπαδοπούλειο Ενοριακό Κέντρο” του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, έπειτα από την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και του ίδιου του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου.

Η ιδέα της ονομασίας της συγκεκριμένης αίθουσας σε «Αίθουσα Αλέκου Θανασούλια» ήταν αρχικά των τεσσάρων εκκλησιαστικών επιτρόπων της εκκλησίας των Ταξιαρχών, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του εκλιπόντος επιχειρηματία, για τις μεγάλες και σημαντικές βοήθειες που έδωσε στο Κέντρο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Έτσι, η αίθουσα των συνεδριάσεων του εκκλησιαστικού συμβουλίου που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στην ομώνυμη οδό, στο εξής θα φέρει το ονοματεπώνυμο του φυσικού της… ευεργέτη. Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μάλιστα, είχε προαποφασίσει να γίνει και να τελεστεί η συγκεκριμένη ημέρα των εγκαινίων της αίθουσας πολύ νωρίς, όμως οι τελευταίες εξελίξεις των… κορωνομηνών που έζησε και συνεχίζει να ζει η τοπική κοινωνία με τις υγειονομικές “ανατροπές” στα ιικά φορτία, ματαίωσαν πολλές φορές την όμορφη τελετή. Η τριακονταετής προσφορά του εκλιπόντος στην κοινωνική ζωή του τόπου “ερμηνεύεται” από χθες το πρωί και με αυτόν τον τρόπο πλέον, δίνοντας έτσι σε κληρικούς και λαϊκούς τη δυνατότητα να αναγνωριστεί η μεγάλη προσφορά του.

«Με τις δικές του “πλάτες” έστησε και ανέδειξε τον χώρο ο αείμνηστος Α. Θανασούλιας»

Να σημειωθεί ότι, το “Παπαδοπούλειο Ενοριακό Κέντρο” έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο – προσφορά της Πόπης Παπαδοπούλου – Χατζημάρκου και έχει οικοδομηθεί εξ ολοκλήρου από τον εκλιπόντα επιχειρηματία. Ο συγκεκριμένος χώρος, εγκαινιάστηκε πριν από περίπου 26 χρόνια, από τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο και με μεγάλη συμμετοχή διαφόρων φυσικών προσώπων της τότε εποχής, με δωρεές και χορηγίες τους. «Η αίθουσα που γίνονται οι συνεδρίες μας και παράλληλα λειτουργεί και σαν γραφείο των ιερωμένων, από σήμερα έχει το όνομα που αξίζει και έπρεπε να έχει…» ήταν τα πρώτα λόγια του π. Αλέξανδρου, εφημέριου του ναού ο οποίος μιλώντας στο protionline.gr για την όμορφη και λιτή χθεσινή γιορτή, ανέφερε: «Πρόκειται για μια τιμητική πλακέτα που αναφέρεται το όνομα του μεγάλου ευεργέτη και Αιγιώτη, ο οποίος σχεδόν με τις δικές του “πλάτες” έστησε και ανέδειξε τον συγκεκριμένο χώρο, για να τον χαιρόμαστε εμείς σήμερα αλλά και οι απώτερες γενεές. Με αυτόν τον τρόπο, αποτίουμε φόρο τιμής στον Αλέκο Θανασούλια και ευχαριστούμε τα μέλη της οικογένειά του για την μεγάλη οικονομική και κοινωνική προσφορά» τονίζει ο π. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε λίγες μέρες συμπληρώνει έναν χρόνο από την στιγμή που ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών.

Με τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας ολοκληρώθηκε η όμορφη εκδήλωση

Η εκδήλωση τελέσθηκε αμέσως μετά την πρωινή λειτουργία της εκκλησίας. Η τελετή είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και… δεν είχε μεγάλο αριθμό ατόμων, καθώς λόγω της αποφυγής του συγχρωτισμού και των επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, η “γραμμή” ήταν να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή πλήθους. Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο π. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος αλλά και οι εφημέριοι της εκκλησίας όπου οργάνωσαν και την εν λόγω τελετή, ενώ γύρω στις 11 το πρωί έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας. Στην τελετή επίσης, παραβρέθηκαν οι άμεσοι συγγενείς του εκλιπόντος, φίλοι και γνωστοί της οικογένειας, καθώς και εθελόντριες του κέντρου. Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή τοποθέτηση των εκπροσώπων για την δράση, το έργο και την συνολική παρουσία του Α. Θανασούλια και όσο εκείνος ήταν εν ζωή, σε διάφορες δραστηριότητες και ενέργειες που κινητοποιούσε προκειμένου να γίνει το κέντρο όσο πιο σύγχρονο, οργανωμένο και πληρέστατο γινόταν. Και ναι… το έχει πετύχει.

Ο καφές και το… κατηχητικό άλλων ετών έχουν σταματήσει λόγω covid

Να επισημανθεί ότι, τους τελευταίους μήνες και περίπου από τον περσινό Ιούνιο, το κέντρο δεν προσφέρει πια στην αίθουσά του τα γεύματα στους τριάντα και πλέον συνανθρώπους που επί μονίμου βάσεως σιτίζονται, αλλά τους τα προσφέρει σε έτοιμα πακέτα και δυστυχώς, η προσφορά σε άλλα αγαθά όπως για παράδειγμα ο καφές που παρείχαν οι υπεύθυνοι του κέντρου στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, έχει πια σταματήσει λόγω του κορωνοϊού. Πέρσι μάλιστα, τα μαθήματα των κατηχητικών είχαν σταματήσει και για την φετινή χρονιά δεν έχει αποφασιστεί αν θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα ή όχι. Η ρευστότητα που φέρνει ο covid-19 έχει φέρει τα… πάνω κάτω και στο “Παπαδοπούλειο Ενοριακού Κέντρο”. Οι δε πάσης φύσεως εκδηλώσεις, όπου άλλες χρονιές δεν… έλειπαν από το κέντρο και διοργάνωνε η Ιερά Μητρόπολη – τουλάχιστον για την ώρα – έχουν πατήσει ένα παρατεταμένο κοινωνικό… “pause”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr