background img
banner
banner

Αίτημα επαναλειτουργίας Πολιτιστικών Συλλόγων

ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της χώρας να επανήλθαν από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις απαγορεύονται… διά ροπάλου, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη δράση τους με αρνητικό αντίκτυπο στις κατά τόπους κοινωνίες. Επτά Ομοσπονδίες Ενώσεις Πολιτιστικών, με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, καταθέτουν αίτημα επαναλειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων, ζητώντας να ξαναζωντανέψουν οι εκδηλώσεις ώστε να τονωθεί η ψυχολογία των πολιτών και να αναδειχθεί ο πολιτισμός.

Μάλιστα, στο υπόμνημα που κοινοποιείται και προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου και τους βουλευτές των νομών τους, οι Ενώσεις και Ομοσπονδίες Εύβοιας, Κίσσαμου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Έβρου, Καρδίτσας και Αιγιάλειας, αναφέρουν: ΄΄Ορμώμενοι από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που θα ισχύσουν για τους κλειστούς χώρους την περίοδο 13/09/2021 έως 31/03/2022, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας σχετικά με τη μη συμπερίληψη του ΚΑΔ. 94.99.16 στις εν λόγω αποφάσεις σας, με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων σε όλη την Επικράτεια. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρισκόμαστε σε αναστολή λειτουργίας από το Νοέμβριο του 2020. Παρόλη την έξαρση της πανδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες και σεβόμενοι πάντα τις αποφάσεις της κυβέρνησης, παραμείναμε κλειστοί, χωρίς την πραγματοποίηση οποιασδήποτε Πολιτιστικής εκδήλωσης. Αυτό όμως συνεχίστηκε και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της χώρας άρχισαν την επαναλειτουργία τους΄΄.

Έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Όπως τονίζουν, ΄΄στις πρόσφατες λοιπόν ανακοινώσεις σας μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία μας σε κλειστούς χώρους, παρά το γεγονός ότι έχουμε αποδείξει εμπράκτως τους προηγούμενους μήνες ότι τηρήσαμε στο έπακρο και ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εσείς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μας υποδείξατε. Σας ζητάμε λοιπόν να επανεξετάσετε αυτή σας την απόφαση και να επιτρέψετε στους πολιτιστικούς συλλόγους την έναρξη των δραστηριοτήτων τους, με τα ανάλογα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ισχύουν και στον χώρο της εστίασης – ψυχαγωγίας αλλά και γυμναστηρίων, με τη συμμετοχή εμβολιασμένων στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων και την επιλογή των rapid test. Ίσως έτσι ,μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην εκστρατεία του εμβολιασμού, πείθοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους στο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό κατά του COVID-19, προκειμένου να ξαναγίνουμε όλοι μια ‘’μεγάλη παρέα’’΄΄.

Ζητούν και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό

Σχετικά με τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής αδρανοποίησής τους, τονίζουν: ΄΄Το χρονικό διάστημα ‘’απραγίας’’ μας είναι αρκετά μεγάλο με δυσάρεστα αποτελέσματα τόσο στη διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όσο και στη ψυχολογία όλων των ανθρώπων που πασχίζουν για αυτό, είτε από τη μεριά των χοροδιδασκάλων, είτε από τη μεριά των συμμετεχόντων στις όποιες δραστηριότητες πραγματοποιούσαμε. Χώροι που άλλοτε ‘’γέμιζαν’’ από τους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής, από τους ήχους της πατρίδας μας, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουν ολοκληρωτικά ‘’αδειάσει’’. Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης σας, ευχόμαστε και ελπίζουμε να εισακουστεί το αίτημα μας από τη μεριά σας και να έχουμε μια άψογη συνεργασία, όπως συνέβαινε έως τώρα και αν ο χρόνος σας το επιτρέπει θα επιθυμούσαμε και μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr