background img
banner
banner

Αισθητή μείωση των ενεργών κρουσμάτων covid στην Αιγιάλεια

ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου τής Αιγιάλειας έφερε… γκρίνιες μετά την επιβολή των μέτρων στο πλαίσιο της ένταξης της Αχαΐας στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Οι επαγγελματίες, κυρίως από τον χώρο της εστίασης μιλούν για νέο πλήγμα, ευελπιστώντας ότι μετά το πέρας του δεκαημέρου, θα επανέλθουν μουσική και απελευθέρωση ωραρίου…

Τα στοιχεία φανερώνουν μείωση των ενεργών κρουσμάτων της Αιγιάλειας τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με είκοσι ημέρες πριν κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από την ημερήσια μεταβολή που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ όσο και από τις μετρήσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας στα λύματα για τον εντοπισμό στοιχείων του ιού.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 126 νέα κρούσματα στον νομό και τη Κυριακή 50, με τα τεστ ωστόσο που διενεργήθηκαν να είναι πολύ λιγότερα από τις καθημερινές.
Όμως και την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση ήταν λιγότερα σε σχέση με τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Στη δε Αιγιάλεια, τα δείγματα της ΔΕΥΑΑ που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, φανερώνουν αισθητή μείωση. Σε ισοδύναμο πληθυσμό το προηγούμενο δεκαπενθήμερο φαίνονταν 1.000 άτομα και πλέον 700. Να σημειωθεί ότι η λήψη έγινε από το δίκτυο που αφορά το Αίγιο και όχι γενικότερα από τα λύματα που καταλήγουν μέσω βυτιοφόρων στον βιολογικό καθαρισμό.

Μικρότερο ιικό φορτίο – Λίγα θετικά rapid test

Σε ό,τι αφορά τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους (rapid tests) που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σημεία, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Στους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού που έγιναν την Παρασκευή, από το πρωί ως το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., βρέθηκαν μόνο 6 θετικά δείγματα επί συνόλου 452 Αίγιο, τα οποία χρήζουν επανελέγχου. Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο το Σάββατο το πρωί στο κτίριο του ΟΣΕ στο Διακοπτό στα 126 rapid tests βρέθηκαν 2 θετικά.

Είναι εμφανές ότι η Αιγιάλεια παρουσίασε μεγάλη επιβάρυνση τις ημέρες κορύφωσης της τουριστικής κίνησης, ωστόσο η αποχώρηση των εκδρομέων άφησε πίσω της πολύ λιγότερα ενεργά κρούσματα και μία κατάσταση πιο ελεγχόμενη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr