background img
banner
banner

Ανάκτηση εμπιστοσύνης των νέων στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

ΠΡΟΜΗΝΥΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

«Αντί οι ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζόμενων να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή της επικουρικής σύνταξης των σημερινών συνταξιούχων, όπως δηλαδή συμβαίνει αυτή την στιγμή, θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργείται ένα αποθεματικό από το οποίο θα πληρώνονται οι μελλοντικές τους συντάξεις», επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις» ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «Σε αυτό λοιπόν το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον κάθε νέου εργαζόμενου έρχεται η σημερινή μεταρρύθμιση να δώσει τη δυνατότητα στους ίδιους τους νέους να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της σύνταξης τους».

Επίσης ανέφερε ότι «με το νέο δε σύστημα επικουρικής ασφάλισης εισάγεται και μια επιπλέον καινοτομία για το ασφαλιστικό μας σύστημα: ο νέος ασφαλισμένος θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του «ατομικού του κουμπαρά» μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του ή του κινητού του τηλεφώνου, ώστε να ξέρει ανά πάσα στιγμή ακριβώς ποιες είναι οι αποταμιεύσεις του οι οποίες θα είναι και εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο.

Με το σύστημα του ατομικού κουμπαρά αφενός δημιουργούμε αντικίνητρα για τη «μαύρη» και αδήλωτη εργασία αφετέρου ενισχύουμε την ιδέα της αποταμίευσης δίνοντας τη δυνατότητα για επενδύσεις και ανάπτυξη».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr