background img
banner
banner

Αντιδράσεις από επαγγελματίες για τη… σιγή και το πρόωρο κλείσιμο

Το μέτρο της… σιγής αλλά και του κλεισίματος στη 1.00 τη νύχτα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην εστίαση της περιοχής, καθώς το καλοκαίρι… καλά κρατεί και οι περιορισμοί «στοιχίζουν». Μάλιστα, δεν συμφωνούν με το επιχείρημα του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη μουσική αναρωτιούνται τους λόγους για τους οποίους απαγορεύτηκε αφού ούτως ή άλλως απαγορευόταν η λειτουργία τους με όρθιους. «Ακόμα και να υποθέσουμε ότι σταμάτησαν τη μουσική για να μην έρχεται ο κόσμος σε επαφή χορεύοντας, πώς μπορεί ο ιός να διαδοθεί σε ένα τραπέζι και μια παρέα, με τις νότες; Και χωρίς την μουσική τι θα γίνει δηλαδή; Σταματάει ο ιός την επέλασή του;» αναρωτιούνταν άνθρωποι της εστίασης που πιστεύουν ότι πρόκειται ότι πρόκειται για ένα μέτρο αλλοπρόσαλλο, εκτός από το ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από το να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των καταστημάτων τους.

Οι περιορισμοί φέρνουν πτώση τζίρων

΄΄Την περασμένη περίοδο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής, αρκετά καταστήματα είδαν τον κόσμο να δυσαρεστείται μετρώντας πτώση τζίρων, ενώ με το που δόθηκε το… πράσινο φως υπήρξε μία τόνωση της κίνησης. Είναι λογικές λοιπόν και εύλογες οι αντιδράσεις και οι απορίες΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος.

Ταυτόχρονα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, με αρκετούς γάμους να αναβάλλονται για αργότερα καθώς τα ζευγάρια δεν επιθυμούν να κλείσει η δεξίωσή τους πριν τη 1.00π.μ. και να μην συνοδεύεται από μουσική…

Κάπως έτσι επηρεάζονται πολλά επαγγέλματα, από διοργανωτές γάμων, κέτερινγκ, αίθουσες δεξιώσεων, μουσικούς κ.λπ.
΄΄Δυστυχώς, τα νέα μέτρα ξαναστοχοποιούν συγκεκριμένους κλάδους. Κάβες, τροφοδοσίες καταστημάτων και τα ίδια τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Αυτό το κομμάτι της αγοράς χρειάζεται ξεχωριστή μέριμνα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με το εμπόριο σημείωσε πως δεν πλήττεται από τα μέτρα του «κόκκινου νομού Αχαΐας» πλην όμως, επισήμανε ότι παρά την επισκεψιμότητα του Αυγούστου, δεν δόθηκε η προσδοκώμενη ώθηση. ΄΄Η αγορά δούλεψε με… χίλια ζόρια. Ο κόσμος είναι «μαγκωμένος» και ακόμη υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της πανδημίας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τώρα στη δράση της προσεχούς Παρασκευής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr