background img
banner
banner

Αποστολή αγάπης από συλλόγους της Δ.Ε. Συμπολιτείας…

ΣΤΗ «ΛΑΒΩΜΕΝΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ…

Την ώρα που οι προβολείς, μετά την καταστροφή, έπεσαν σε Ηλεία, Εύβοια και Αττική, η περιοχή έριξε το… βλέμμα της και ακριβώς… απέναντί της, τείνοντας χείρα βοηθείας στους πυρόπληκτους της Καλλιθέας Φωκίδας. Πληγείσα και η Αιγιάλεια, «έβλεπε» με λύπη για τρεις μέρες τα βουνά της Ρούμελης να καίγονται, εκεί όπου η φωτιά άφησε ανθρώπους κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς στέγη και εργασία…

Η ιδέα για συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Φωκίδας, ήρθε από τους Συλλόγους της Αβύθου και βρήκε ανταπόκριση και από άλλους από την Δ.Ε. Συμπολιτείας. Μάλιστα, η διάθεση μελών τους να συνεισφέρουν ξεπέρασε κάθε προσδοκία. ΄΄Όλοι στράφηκαν να βοηθήσουν προς Ηλεία και Εύβοια, εμείς σκεφτήκαμε και την πληγείσα Καλλιθέα Φωκίδας, γνωρίζοντας πως και εκεί υπάρχουν άνθρωποι των οποίων καταστράφηκαν τα πάντα. Υπάρχουν άστεγες οικογένειες, είναι κτηνοτρόφοι και έχασαν και σπίτια και δουλειά. Σκεφτήκαμε πως δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή την καταστροφή. Ήρθαμε σε επαφή με άνθρωπο που έχει σύνδεσμο με την πληγείσα περιοχή και μας ανέφερε πως οι πυρόπληκτοι φιλοξενούνται προσωρινά σε άλλους και δεν έχουν… ούτε δεύτερο ρούχο΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολίου Αβύθου Μιχάλης Δημόπουλος.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην «επιχείρηση» συγκέντρωσης ειδών συμμετείχαν: Πολιτιστικός Σύλλογος Παμμέγιστοι Ταξιάρχες . Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αβύθου, Χορευτικό Όμιλος «Αχαιοί», Αθλητικός Όμιλος «ΑΒΥΘΟΣ 2017», Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Συμπολιτείας και φυσικά όλα τα καταστήματα της περιοχής και αρκετοί πολίτες. Ειδικότερα, προσέφεραν: Mini Market – Proton (Κωτσάκης Βασίλειος), Άβυθος, Mini Market – Η Σέσουλα (ΑΦΟΙ Δροσόπουλοι), Άβυθος, Mini Market – Μπούρδος Δημήτριος, Αίγιο, Mini Market – Σπανός Γεώργιος, Άβυθος, Mini Market – Το Δεκάρι (Κατσαρέλιας Λεωνίδας), Άβυθος, Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Πατήρ Λουκάς, Κατάστημα Ζωοτροφών – Αποστολίδης Ιωάννης, Ροδοδάφνη, Κατάστημα Ζωοτροφών – Κατσιγιάννης Χρήστος, Ροδοδάφνη, Κατάστημα Ζωοτροφών – Π.Ε.Σ. Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Αίγιο, Κατάστημα Ζωοτροφών – Σωτηρόπουλος Απόστολος, Αίγιο, Μεταφορική Εταιρεία – Λαμπρόπουλος Ιωάννης (Γούβας), Νέος Κόσμος, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων – Σιδέρης Βασίλειος, Ροδοδάφνη. Αρτοποιείο Παπαϊωάννου, Αρτοποιείο Ραμπαβίλας.

Υποδοχή από τον πρόεδρο της Καλλιθέας και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου με θερμές ευχαριστίες

Σε ό,τι αφορά τα είδη που συγκεντρώθηκαν, ο κ. Δημόπουλος αναφέρει: ΄΄Μαζέψαμε ζωοτροφές, ρουχισμό (καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση), νερά, τρόφιμα, χαρτικά και άλλα αναλώσιμα. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 20 κούτες. Φορτώθηκαν προχθές Κυριακή σε φορτηγάκι μεταφορικής που γέμισε ασφυκτικά. Τα έξοδα μεταφοράς καλύφθηκαν από όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην προσπάθεια. Τα καύσιμα διατέθηκαν από το πρατήριο του κ. Σίδερη. Η διάθεση όλων να βοηθήσουν, ήταν συγκινητική και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι τα είδη που στείλαμε πήγαν σε οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη΄΄.

Την αιγιώτικη αποστολή αγάπης υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Καλλιθέας και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ενώ τα είδη μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο, με τους εκπροσώπους της πληγείσας περιοχής να εκφράζουν θερμές ευχαριστίες!


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr