background img
banner
banner

Απόσυρση με τα σκουπίδια για «Τριανταφυλλιά»

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σε αναβολή συζήτησης και λήψης απόφασης των θεμάτων που αφορούν στη σύμβαση για τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων στον νομό Ηλείας, οδηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής της το μεσημέρι της Τετάρτης 15/9.

Ο μοναδικός σύμβουλος εκ μέρους της αντιπολίτευσης που συμμετείχε ήταν ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος αιτήθηκε αναβολή των θεμάτων και ορισμό του σε επόμενη συνεδρίαση, επικαλούμενος καθυστέρηση ως προς τη λήψη των σχετικών εισηγήσεων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε δια τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου και Γιώργος Κουβαράς ενώ απουσίαζαν οι Βάσω Ψυχράμη, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Βασίλης Τομαράς.
Τα δύο θέματα που αποσύρθηκαν, με την Επιτροπή να κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Κουβαρά, ήταν η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας και του Δήμου Αιγιαλείας για την «Αποδοχή Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και η απευθείας ανάθεση της μεταφοράς λόγω έκτακτης ανάγκης προς την «Τριανταφυλλιά» Ηλείας.

Μεταφορά 27.000 τόνων στην Αμαλιάδα

Να σημειωθεί πως ο δήμος βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο καθώς εξαντλούνται οι ποσότητες που δικαιούται να μεταφέρει στη Στερεά Ελλάδα και καλείται πλέον βάσει του ΦΕΚ να συνάψει νέα σύμβαση με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης της γειτονικής Ηλείας. ΄΄Οι ποσότητες που προβλέπει το ΦΕΚ να μεταφερθούν στην Ηλεία είναι 10.000 τόνοι μέχρι το τέλος του 2021.
Ωστόσο εκτιμούμε ότι δεν θα φτάσουμε τους τόσους τόνους και κάποιες ποσότητες θα μεταφερθούν και το νέο έτος.

Επίσης, για το 2022 οι ποσότητα που δικαιούμαστε να μεταφέρουμε στην Ηλεία είναι 17.000 τόνοι απορριμμάτων΄΄, ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Δεν αποκλείεται και επειδή ο χρόνος πιέζει, να οριστεί νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα εν λόγω θέματα, την προσεχή Δευτέρα.

Την Παρασκευή ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων

Η αντιδημαρχία Καθαριότητας πάντως, βρίσκεται στην… τελική ευθεία για το πρωτοποριακό για την περιοχή «βήμα» λειτουργίας των υπόγειων κάδων. Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος, ΄΄σήμερα πραγματοποιούνται τα τελευταία τεστ στα Υψηλά Αλώνια και αύριο Παρασκευή ξεκινάμε κανονικά, παρέχοντας και τη σχετική ενημέρωση στον κόσμο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr