background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ: Πως θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα prelague των Ανδρών

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 23/10 ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Η προετοιμασία του Α.Ο. Αιγιαλέων για την πρεμιέρα της prelague των Ανδρών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ενώ απομένουν 33 ημέρες για το πρώτο ματς κόντρα στον Πανιώνιο στο κλειστό του Αιγίου (23/10). Το αρκετά πολύπλοκο – είναι αλήθεια – σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της νεοσύστατης κατηγορίας έχει προβληματίσει αρκετό κόσμο. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε σήμερα με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική μέχρι και τον τελευταίο αγώνα των πλει οφ και των πλέι αουτ. Αναλυτικά:

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ε.Κ., Α.Ο. Αιγιαλέων, Α.Ο. Καλαμάτα 80, Α.Σ. Κέρκης Σάμου, Α.Σ. Πανερυθραϊκός, Γ.Σ. Πανιώνιος
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας, Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας, Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής, Α.Σ. Άρης Θεσαλονίκης, Πήγασος Πολίχνης, Σ.Φ.Κ. Πιερικός Κατερίνης
Α΄ΦΑΣΗ:
Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες οι ομάδες κατατάσσονται:
Στον Α’ Όμιλο: Ομάδες από την 1η έως και την 6η θέση της βαθμολογίας ύστερα από τους δύο γύρους.
Στον Β’ Όμιλο: Ομάδες από την 1η έως και την 6η θέση της βαθμολογίας ύστερα από τους δύο γύρους.

Β’ ΦΑΣΗ:
Γ’ Όμιλος θέσεις 1-6: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 1 έως 3
Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.
Η ομάδα που καταλάβει την 1η θέση ανέρχεται στην Α1
Δ’ Όμιλος θέσεις 7-12: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 4 έως 6 και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.
Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση υποβιβάζεται στην Α2.

Γ’ ΦΑΣΗ
Play Offs 2 – 5
PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)
PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία
Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3
Ν(1) v Ν(2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με την μεγαλύτερη βαθμολογία.
Η νικήτρια ομάδα ανέρχεται στην Α1.
Η ηττημένη ομάδα θα δώσει αγώνες μπαράζ με την 8η ομάδα της Α1 .
Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 4 και 5 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος.
Play Out 10 – 11
PL(10) v PL(Δ11)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται στην 11η θέση και υποβιβάζεται στην Α2.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr