background img
banner
banner

“Βουτιά” θανάτου σε γκρεμό…

ΓΙΑ 70ΧΡΟΝΟ ΑΙΓΙΩΤΗ – ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΝΙΩΣΕ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ…

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου στην Ε.Ο. Αιγίου – Φτέρης, μεταξύ των οικισμών Αχλαδιά και Πυργακίου, όταν το Ι.Χ. επιβατικό όχημα του Θεόδωρου Ψαρράκου, εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε σε γκρεμό βάθους περίπου 150 μέτρων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού και τον… θάνατό του στη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο 70χρονος, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, ενημέρωσε τη σύντροφό του που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο, όμως προτού προλάβει να σταματήσει το αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του, με αποτέλεσμα να “φύγει” από το οδόστρωμα με αρκετή ταχύτητα και να βρεθεί σε λαγκάδι βάθους περίπου εκατόν πενήντα μέτρων, περίπου 10 χιλιόμετρα πριν το όχημα φτάσει στα όρια της πόλης του Αιγίου. Το ασημί Ι.Χ. μάρκας Nissan Navara, έφερε πολλές “τούμπες” μέχρι να καταλήξει στο σημείο όπου περαστικοί και κτηματίες αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άμεσα.

Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες…

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά και από τα λεγόμενα της συντρόφου του η οποία είχε τις αισθήσεις της όταν κατέφθασαν τα πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο, έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που οδηγούσε. Αυτό μάλιστα, καταμαρτυρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στο οδόστρωμα σημάδι φρεναρίσματος. Το ζευγάρι ζούσε το διάστημα αυτό στο Πυργάκι και είχε έρθει από την Αθήνα, για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό, στο παραθεριστικό τους σπίτι.

Το Nissan, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Αίγιο, δηλαδή “κατέβαινε” το βουνό, άξαφνα βγήκε από το οδόστρωμα με μεγάλη φόρα. Το βαρύ όχημα δίχως να βρει καμία αντίσταση, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, έφυγε με αρκετή ταχύτητα και άρχισε να “φέρνει τούμπες”, μέχρι που κατέληξε με τις ρόδες ψηλά, ντεραπαρισμένο και χτυπημένο σαν μία… άμορφη μάζα.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα με τέσσερις άνδρες και δύο ασθενοφόρα, καθώς και ένα περιπολικό της Αστυνομίας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα που έγινε η κλήση για το τραγικό συμβάν. Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους δύο επιβαίνοντες ωστόσο ο 70χρονος στη συνέχεια δεν τα κατάφερε.

Είχε διαφύγει τον κίνδυνο η σύζυγος

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που φτάνουν για το εν λόγω περιστατικό, αναφέρουν ότι πρόκειται για μια… ατυχή στιγμή, καθώς ο οδηγός του Ι.Χ. προφανώς ένιωσε κάποια αδιαθεσία ή ζάλη, με αποτέλεσμα να μην έχει τις αισθήσεις του καν την στιγμή που εξετράπη της πορείας του όχημα. Η απότομη πλαγιά που κατέληξε το αυτοκίνητο είναι σε τέτοιο σημείο, που δεν είναι και πολύ “εύκολο” να πλησιάσει κάποιος, καθώς πρόκειται για σημείο με φυσικές ιδιαιτερότητες.

Η σύζυγος του Θεόδωρου Ψαρράκου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο. Ο κτηματίας που άκουσε το “μπαμ” της πρόσκρουσης – κάτοικος του Αχλαδιά – εργαζόταν εκείνη την ώρα στο κτήμα του και ευτυχώς, αντιλήφθηκε πολύ άμεσα το περιστατικό και ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο σημείο βρέθηκαν και περαστικοί οι οποίοι βοήθησαν όσο μπορούσαν τις Αρχές σε ό,τι χρειάστηκε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr