background img
banner
banner

Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.Α.: «Χωρίς νομική βάση οι μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών»

Προβληματισμός επικρατεί για τα αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων κατά εκπαιδευτικών από γονείς που είναι αρνητές του κορωνοϊού, των μέτρων ή των εμβολίων. Οι απανωτές μηνύσεις προς εκπαιδευτικούς έφεραν μάλιστα και την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να προστατευτούν οι διδάσκοντες και να συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα ακραία περιστατικά κατά δασκάλων και καθηγητών, επειδή απλά εφαρμόζουν τον νόμο, έχουν πάρει τη μορφή “επιδημίας” καθώς καθημερινά καταγράφονται νέα επεισόδια, γεγονός που δείχνει ότι οι αρνητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μεταφέρουν την ένταση ακόμη και στα σχολεία, μπροστά στα μάτια παιδιών.

Θέση στο θέμα, αναφορικά με τις μηνύσεις που υποβάλλονται και μέσω του υποδείγματος έγκλησης στο διαδίκτυο, παίρνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, τονίζοντας: «Οι μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών που τηρούν τα μέτρα είναι χωρίς νομική βάση. Εξίσου επικίνδυνη για τον νομικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία είναι η εντολή που δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως για εφαρμογή ή μη αυτοφώρου σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε δημοκρατικό πολίτευμα. Υπάρχει Δικαστική αρχή να επιληφθεί επί του θέματος αυτού. Άμεσα πρέπει να ανακαλέσει την εντολή αυτή ως αρμόδιο όργανο. Είναι αδιανόητες τέτοιες πρακτικές που οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια παραβιάζοντας τη διάκριση των εξουσιών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr