background img
banner
banner

«Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας»

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ

Το γεγονός ότι το εγχείρημα της μονοδρόμησης του παραλιακού δρόμου της Αλυκής που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά από τη δημοτική αρχή, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επισημαίνει ο Εκπολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το μέτρο λήγει την Πέμπτη και ζητώντας την επόμενη χρονιά μαζί με τη μονοδρόμηση να εισακουστούν και οι προτάσεις που έχει καταθέσει.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου, ΄΄στις 30 Σεπτεμβρίου τελειώνει ο μήνας και τελειώνει και η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Αλυκής. Η κυκλοφορία από την επόμενη Παρασκευή θα επανέλθει στην “κανονικότητα”. Ο δρόμος θα είναι πάλι διπλός. Το εγχείρημα, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε από τη Δημοτική Αρχή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην παραλία της Αλυκής δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Σύλλογος Αλυκής στήριξε την προσπάθεια του Δήμου, και έχουμε καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα που επιθυμούμε, στα πλαίσια του διαλόγου και προκειμένου την επόμενη χρονιά να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, να τα μεταφέρουμε και να τα συζητήσουμε με τη Δημοτική Αρχή σε επικείμενη συνάντηση΄΄.

Το θετικό και οι παρατηρήσεις

Ο Σύλλογος κρατά ως θετικό, ότι φέτος δεν υπήρξε κυκλοφοριακό αδιέξοδο στην Αλυκή και ότι επιλύθηκε ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου και των κατοίκων Αλυκής και Σταφιδαλώνων για τη διάνοιξη του δρόμου της Αλυκόβρυσης. Τονίζει όμως ότι η μονοδρόμηση θα έπρεπε να είναι μέχρι τέλος Αυγούστου, αφού το Σεπτέμβριο μειώνεται η τουριστική κίνηση στην παραλία, και δεν υπάρχει πλέον λόγος να ταλαιπωρούνται οι λιγοστοί επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στα κτήματά τους με τόσα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Όπως αναφέρει, ΄΄όλες οι παρατηρήσεις θα κατατεθούν στην τεχνική υπηρεσία και στη δημοτική αρχή, επιδιώκοντας βελτίωση του μέτρου της μονοδρόμησης με την ολοκληρωτική ασφαλτόστρωση της Αλυκόβρυσης, τη διάνοιξη κάθετων οδών και τη διάνοιξη περισσότερων χώρων στάθμευσης΄΄.

Εφιστά δε την προσοχή των πολιτών και των επισκεπτών της Αλυκής, ειδικά από τον Οκτώβριο και μετά, που θα επανέλθει η διπλή κυκλοφορία, και επειδή φαίνεται να μην αποσύρονται οι κώνοι στην μια πλευρά της οδού, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι στενός σε πολλά σημεία και να εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ζητά επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην Αλυκή

Τέλος, θίγει και το θέμα της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στην Αλυκή, τονίζοντας: ΄΄Επανερχόμαστε προς τον κ. δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ, στο αίτημα που του θέσαμε σε συνάντηση πέρυσι για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία της Αλυκής και στον οικισμό ανατολικά της Αλυκόβρυσης. Αίτημα που το έχει υιοθετήσει ο ίδιος και που ίσως την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η εργολαβία για τη σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ στη Μυρτιά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr