background img
banner
banner

ΕΚΑ και ΓΣΕΕ στο… πλευρό των 36

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΑΣ

Ανακοινώσεις, μέσω των οποίων τάσσονται στο πλευρό των 36 υπό απόλυση συμβασιούχων των ΕΑΣ Αιγίου, εξέδωσαν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου αλλά και το γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ. Απαιτούν να μην προχωρήσουν οι απολύσεις και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά τα τελευταία δυσάρεστα νέα με τις απολύσεις 36 συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου, που ουσιαστικά, όπου αναφέρει, ΄΄παραλύουν κάθε παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου και δείχνουν περίτρανα ότι όλα όσα έλεγε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας εδώ και δυο χρόνια ήταν ένα απέραντο ψέμα, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της Αμυντικής Βιομηχανίας΄΄.

Συγκεκριμένα, την καλεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις – δεσμεύσεις που έδωσε ο Υπουργός στους ίδιους τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Αιγίου και στις δυο επισκέψεις του στο εργοστάσιο της ΕΒΟ και μιλούσε για αλματώδη ανάπτυξη – νέα προϊόντα – νέες θέσεις εργασίας, προσλήψεις νέων εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου απαιτεί να μη γίνουν οι απολύσεις των 36, να δοθούν νέα προϊόντα, νέες συμβάσεις, στήριξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, νέες θέσεις εργασίας αλλά πάνω απ’ όλα να ενταχθούν τα ΕΑΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να διατηρηθεί ο καθαρός Δημόσιος χαρακτήρας της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τάσσεται δε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΒΟ όπως και των υπό διωγμό 36 συμβασιούχων και σημειώνει: ΄΄Δώστε δουλειά στο εργοστάσιο της ΕΒΟ, όχι στις απολύσεις των 36, όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ναι στον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΑΣ, ναι στην ανάπτυξη΄΄.

Το γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ, σημειώνει: ΄΄Την ώρα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναθέτει παραγγελίες ύψους περίπου 730 εκατομμυρίων ευρώ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με μία αιφνιδιαστική απόφαση η Διοίκηση των ΕΑΣ απολύει 36 συμβασιούχους εργαζόμενους από την ΕΒΟ Αιγίου. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου, αφού στερείται λογικής. Πώς είναι δυνατόν όταν απαιτούνται εργατικά χέρια και μάλιστα με τεχνογνωσία και εμπειρία, αυτοί οι άνθρωποι να απολύονται και μάλιστα οι συμβάσεις τους να καταγγέλλονται πριν τον υποτιθέμενο χρόνο ο οποίος ορίζεται για το τέλος του χρόνου. Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης των απολύσεων΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Τέτοιες εισηγήσεις στερούν δουλειά από δεκάδες οικογένειες και σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν προς όφελος της εταιρείας και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr