background img
banner
banner

“Εστία” κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στη Ροδοδάφνη

ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ενάμιση χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας και στην περιοχή, κρατικός μηχανισμός, υπηρεσίες και πολίτες, δείχνουν για πρώτη φορά ότι μπορούν να διαχειριστούν κατά κάποιο τρόπο την πρωτόγνωρη κατάσταση του covid-19. Τα κρούσματα είναι αισθητά μειωμένα τις τελευταίες ημέρες, με εξαίρεση κάποια «εστία» κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Ροδοδάφνη που προβληματίζει, τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν αυξηθεί εν συγκρίσει με ένα μήνα πριν, ενώ οι πολίτες μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test είτε σε μαζικούς ελέγχους που έχουν πυκνώσει, είτε μέσω του Κέντρου Υγείας Αιγίου που αποκτά σταθερή βάση διενέργειας ελέγχων για covid-19.

Το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί κάπως το τελευταίο διάστημα και πως δεν υπάρχει η έξαρση των προηγούμενων ημερών, επισήμανε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας. Επισήμανε ακόμη πως ΄΄μέχρι στιγμής στα σχολεία της περιοχής εξελίσσεται ομαλά και δεν παρατηρείται αυτό που φοβόμασταν ότι θα έχουμε μεγάλη μεταδοτικότητα. Βέβαια, βλέπουμε στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει και τμήματα, κάτι που δεν συμβαίνει στη δική μας περιοχή. Βεβαίως, εκεί είναι λιγότεροι οι εμβολιασμένοι. Βέβαια, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση καθώς έχουμε χειμώνα μπροστά μας΄΄…

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα βρέθηκαν θετικοί κάτοικοι στον οικισμό Ρομά της Ροδοδάφνης, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα, νοσούν και τρία παιδάκια. ΄΄Ο ΕΟΔΥ είναι ενήμερος και πιστεύω να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να ενεργήσει για τον καλύτερο περιορισμό. Να γίνουν δηλαδή οι απαιτούμενες μετρήσεις στους κατοίκους του οικισμού αυτού αλλά και οι συστάσεις ώστε οι νοσούντες και όσοι τους περιβάλλουν να μην έρχονται σε επαφή με άλλους΄΄, σημείωσε ο κ. Κοίλιας.

Ερωτηθείς τέλος αναφορικά με το εάν είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής στον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε πως ΄΄έχουμε αρκετούς εμβολιασμούς όμως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Δυστυχώς, αρκετοί παραμένουν ακόμη δύσπιστοι και φοβισμένοι. Όταν το 20% ανθρώπων άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι, αυτό σημαίνει ότι παίρνουν ένα μεγάλο ρίσκο για τους εαυτούς τους που μπορεί να είναι και εις βάρος των άλλων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr