background img
banner
banner

Η μυθοπλασία «Η Προφητεία της Χρυσής Τίγρης»

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΕΛΕΝΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ

Το συγγραφικό ταλέντο που εκδηλώνεται είναι το “ζητούμενο” για κάθε δημιουργό που ξεκινά την πορεία του. Και όταν αυτό συμβαίνει σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία, βαραίνει ακόμα περισσότερο. Το βιβλίο «Η Προφητεία της Χρυσής Τίγρης», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και φέρει τη σφραγίδα της 15χρονης μαθήτριας, είναι ουσιαστικά η πολυτάλαντη… “πλευρά” της νεαρής, που πλέον πρέπει να λογίζεται μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.

Η Μαριέλενα Πορτοκάλη έχει λόγο να μπορεί να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Έτσι, κρατάει ήδη στα χέρια της το πρώτο της βιβλίο το οποίο έγραψε κατά την περίοδο του lock down του χειμώνα, με τις εντυπώσεις της ζωής και τις “αναζητήσεις” της, να προχωρούν ήδη στη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της, σιγά – σιγά. Η μέχρι πρότινος μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, μόλις… έχει ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι της δημιουργίας. Και το χαίρεται!

Η μαθήτρια διοχέτευσε τη… φαντασία της κατά το lock down στην μυθοπλασία
Πρόκειται ουσιαστικά για μια περιπέτεια με αρκετές ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων, που ταιριάζει με τις προτιμήσεις της νέας γενιάς και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τού αναγνώστη κάθε ηλικίας.

Ένα παραμύθι, στο οποίο αναδεικνύονται αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη.
Αξίες που έχουν διαχρονική σημασία και χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να προχωρά στη ζωή του, να ξεπερνά τα προβλήματα και τις δυσκολίες και να πορεύεται με αξιοπρέπεια και ανθρωπισμό. Το βιβλίο περνάει ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα: Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος της νέας γενιάς, τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε όλοι κατά την οποία δοκιμάστηκαν οι ζωές μας με τον κορωνοϊό, επέλεξε να διοχετεύει το ταλέντο και τη φαντασία του σε κάτι τόσο δημιουργικό.

Η διευθύντρια του σχολείου της Ευτυχία Τσουρούτη, μιλώντας στo protionline.gr, σημείωσε για την καλλιτεχνική δημιουργία της μαθήτριας: «Η Μαριέλενα, είναι ένα ακόμα τρανό παράδειγμα του ταλέντου που έχουν τα σημερινά παιδιά και η νέα γενιά. Της ευχόμαστε να επιτύχει τα πάντα στην ζωή της και χαιρόμαστε που το σχολείο μας “στέγασε” για λίγο ένα ακόμη ταλέντο της Αιγιάλειας. Το σχολείο μας έχει παράδοση στο να ¨γεννά¨ ταλέντα…».

Λίγα λόγια για την εξέλιξη της ιστορίας

Η ηρωίδα ¨ξυπνά¨ από τον ύπνο της σε μια άλλη χώρα από αυτή που κοιμήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, άξαφνα βρίσκεται στον Μεσαίωνα και στην Αγγλία του 1400 μ.Χ. όπου πέφτει στα χέρια ενός στρατηγού της αγγλικής φρουράς και ενός κυνηγού φίλου του, σε κάποιο δάσος του Λονδίνου και την οδηγούν στο παλάτι της περιοχής. Ο βασιλέας ¨ψάχνει¨ να βρει την λύση μιας προφητείας και την αποκρυπτογράφηση του… πάζλ της ¨Χρυσής Τίγρης¨, η οποία ουσιαστικά είναι η ίδια η ψυχή της.

Με αυτόν τον μαγικό τρόπο, η ηρωίδα ¨βγάζει¨ το πνεύμα από μέσα της το οποίο και ¨σπάει¨ στο ταβάνι του παλατιού, αποκαλύπτοντας τον χρησμό της προφητείας.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της σε ό,τι επιλέξει να κάνει»

Ερωτώμενη η μητέρα της Μαριέλενας Πορτοκάλη για την κόρη της, επισημαίνει στo protionline.gr γεμάτη ενθουσιασμό: «Είναι ένα παιδί άξιο και αρκετά δημιουργικό. Μια άριστη μαθήτρια και σε δύο χρόνια περίπου θα πάρει πτυχίο κιθάρας και συγχρόνως ασχολείται με το κείμενο, με την γραφή και την έκθεση.
Πάντα της άρεσε να γράφει από μικρή και φέτος αποφάσισε κατά την διάρκεια της καραντίνας του περασμένου χειμώνα, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην λογοτεχνία, στην γραφή ενός μυθιστορήματος» αναφέρει η Γωγώ Μπαλαφούτη, μητέρα της μαθήτριας για την συγγραφική της προσπάθεια, ενώ σε άλλη τou protionline.gr, κατά πόσο υπερήφανοι νιώθουν σαν γονείς για το… ταλαντούχο παιδί τους, τονίζει: «Κάθε γονιός θα ήταν υπερήφανος και χαρούμενος με την θετική εξέλιξη του παιδιού του. Και οι δύο μας στηρίζουμε την Μαριέλενα σε κάθε της προσπάθεια και κάθε της βήμα, με όλη μας την αγάπη και την δοτικότητα», ενώ ο πατέρας της Βασίλης Πορτοκάλης σπεύδει να πει «είμαστε και θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της σε ότι επιλέξει να κάνει.
Είναι ένα κορίτσι που μας κάνει υπερήφανους και ευχόμαστε να είναι τυχερή και επιτυχημένη στη ζωή της. Είτε ηθικά, είτε οικονομικά, θα βρισκόμαστε στο πλευρό της σε κάθε περίπτωση και θα την συνδράμουμε όσο μπορούμε».

«Η Προφητεία της Χρυσής Τίγρης» είναι ένα… φανταστικό ταξίδι στο χρόνο

Μιλώντας στo protionline.gr η ίδια η δημιουργός και μαθήτρια της Α’ Τάξεως του 2ου Λυκείου Αιγίου για το βιβλίο, τονίζει: «Η ιστορία του βιβλίου είναι, ότι έπειτα από μια πολύ κουραστική μέρα και με μεγάλη ένταση, κάθομαι και σκέφτομαι όλα αυτά που με απασχολούν και όσα μου έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και… με παίρνει ο ύπνος άξαφνα! Κάπως έτσι λοιπόν “σκαρφίζομαι” μια περιπέτεια που “περνάει” στη σφαίρα της φαντασίας μου και γεννιέται το στόρι μέσα από το όνειρό μου.
Έτσι, προκύπτει η “Χρυσή Τίγρη” η οποία ουσιαστικά, είναι η ψυχή μου. Το πνεύμα που έχω μέσα μου. Έτσι, η “Χρυσή Τίγρης” μπαίνει στην διαδικασία να κάνει ένα… φανταστικό ταξίδι στο χρόνο, ακολουθεί μια πορεία ανάμεσα στο εξωπραγματικό και το γήινο, τη φαντασία και την πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, εξελίσσεται η ιστορία και “ξεδιπλώνεται” η προφητεία. Και αυτή, είναι η ικανότητα του καθενός μας, η οποία ζει μέσα του. Η “Τίγρης” ουσιαστικά είναι το πνεύμα που διαθέτει η ψυχή, η οποία κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει πάντα… ξεκινά και πορεύεται σε ένα μοναδικό ταξίδι όπου προορισμό έχει την εκπλήρωση της προφητείας. Να αφομοιώσει στο έπακρο την “χρυσή” διαδρομή της. Και αυτό πετυχαίνει».

Τέλος να αναφερθεί ότι την αμέριστη βοήθεια για την έκδοση του βιβλίου παρείχαν οι γονείς της μαθήτριας. Σύντομα θα υπάρξουν και άλλα ¨εκδοτικά¨ νέα από τη νεαρή και to protionline.gr θέλει να την παροτρύνει… να μη σταματάει να εξελίσσεται και να ονειρεύεται, να γράφει και να δημιουργεί. Και δεν θα της είναι δύσκολο… Αυτό κάνει ήδη!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr