background img
banner
banner

Η… χαρά του παιδιού έγινε το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου

ΣΤΡΩΘΗΚΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΓΚΑΖΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ένα από τα πιο όμορφα και χαρούμενα σχολικά προαύλια είναι αυτό του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αβύθου, που χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά τη σημαντική συμβολή τοπικών παραγόντων, έχει μετατραπεί τελευταία σε πραγματική «όαση».

Μετά την παρέμβαση από πλευράς δήμου και τη δημιουργία δαπέδου ασφαλείας σε περίπου 20τ.μ. καθώς και κιοσκιού, ο Σύλλογος Γονέων υλοποίησε μία ιδέα του προέδρου του Μιχάλη Δημόπουλου ακριβώς δίπλα στον συγκεκριμένο χώρο, κάνοντας αυτό το τμήμα του προαυλίου, τη… χαρά του παιδιού.

Όπως εξηγεί στο protionline.gr ο κ. Δημόπουλος, ΄΄πριν από έξι χρόνια, στο σημείο εκείνο είχαμε ρίξει ψηφίδα και παρότι είχαμε στρώσει γεωύφασμα αποκάτω έβγαιναν χόρτα και πλέον δεν ήταν ασφαλές για τα παιδιά. Προχωρήσαμε έτσι σε προσθήκη τσιμέντου και σε στρώσιμο συνθετικού χλοοτάπητα γκαζόν ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας. Η παρέμβαση έγινε σε περίπου 70τ.μ. και ο τρόπος αυτός ενδείκνυται ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να καθαρίζεται διότι το σχολείο μας διαθέτει επαγγελματική σκούπα΄΄.

Δούλεψαν μέλη του Συλλόγου Γονέων, «έτρεξε» ο αντιδήμαρχος

Αναφορικά με το ποιο μερίμνησαν και εργάστηκαν γι’ αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έκανε γνωστό ότι κατασκευάστηκε με προσωπική εργασία εκ μέρους μελών του Συλλόγου Γονέων, ενώ το κόστος καλύφθηκε από χορηγία του αντιδημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου καθώς και από χορηγίες κατασκευαστικών εταιρειών που ο ίδιος ο αντιδήμαρχος εξασφάλισε.
΄΄Ήταν μία ιδέα που έγινε πραγματικότητα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ειδικά από τη στιγμή που ενθουσίασε τόσο πολύ τα παιδιά μας. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων και τον αντιδήμαρχο που μας βοηθάει και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά΄΄, είπε ο κ. Δημόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Ευχαριστώ πολύ προσωπικά και εκ μέρους του του συλλόγου μας, τον αντιδήμαρχο κ. Ανδριόπουλο για την βοήθεια που μας προσφέρει κάθε φορά που χρειαζόμαστε κάτι… Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τεχνικές εταιρείες που βοήθησαν σε αυτό το έργο το οποίο πραγματικά θα αλλάξει την διάθεση των παιδιών μας…΄΄.

Έπονται κι άλλες παρεμβάσεις

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ανέφερε: ΄΄Παρά τα προβλήματα και τους περιορισμούς του covid, εμείς, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, δραστηριοποιούμαστε στο σχολείο και έπεται και συνέχεια αφού θα προσπαθήσουμε να καλλωπίσουμε τον χώρο περαιτέρω, με βάψιμο στα παγκάκια, με φωτισμό, φυτά και άλλες παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο όμορφο το σχολείο και θα δώσουν χαρά στα παιδιά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr