background img
banner
banner

«Καίει» η ανάπλαση της πλατείας

ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Την ώρα που ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο προχωρά, ένα άλλο έχει μείνει πίσω και δημιουργεί «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή που ψάχνει πως θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» με το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας στο Αίγιο. Ο εργολάβος φαίνεται ότι «κουνάει μαντήλι» αφήνοντας το έργο στη μέση, ενδεχόμενο που όλοι φοβόντουσαν εξαιτίας της μεγάλης έκπτωσης 56% που είχε δώσει, όταν η ανάπλαση της παραλίας του Αιγίου είχε εκτελεστεί με προβλήματα και έκπτωση πολύ μικρότερη 38%.

Μάλιστα η ολοκλήρωση της εργολαβίας με αυτούς τους όρους θεωρείται δυσκολότερη τώρα που έχουν αυξηθεί οι τιμές στα οικοδομικά υλικά, αναφέρουν στo protionline.gr οι γνωρίζοντες επί του θέματος.

Τώρα στον δήμο αναζητούν συμβιβαστική λύση προκειμένου να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα δικαστήρια για ένα έργο που όπως φαίνεται θα ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμα την αγορά του Αιγίου μέχρι να ολοκληρωθεί, αφού είναι πλέον πολύ πιθανή η επαναδημοπράτησή του. Για την πορεία του έργου που είχε προϋπολογισμό 3,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ρώτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος τον δήμαρχο, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, αλλά η απάντηση που πήρε από τον Δημ. Καλογερόπουλο, ήταν πως θα αποτελέσει προϊόν συζήτησης στην διαπαραταξιακή σύσκεψη που θα συγκαλέσει άμεσα με «καυτά» θέματα στην ατζέντα.

Θυμίζουμε ότι το έργο σταμάτησε όταν η αντιπολίτευση κατέθεσε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από το κάτω μέρος της πλατείας στο επάνω, γιατί δεν το προέβλεπε η αρχική μελέτη και την κέρδισε, κάτι που δεν υπολόγισε η δημοτική αρχή όταν έπαιρνε αυτή την απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr