background img
banner
banner

Κατήχηση ξανά!

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοίνωσε ότι αρχίζει κι εφέτος στις ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας η νέα κατηχητική- ιεραποστολική χρονιά. Προτρέπει δε τους γονείς να συντελέσουν ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά αυτή την εμπειρία ζωής…

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζονται τα εξής: ΄΄Η Εκκλησία μας όρισε την Κυριακή του Σπορέως (για την φετινή χρονιά είναι στις 17 Οκτωβρίου) να αρχίζει τις λατρευτικές και τις κατηχητικές της συνάξεις με πυκνότερη πνευματική σπορά συνεχίζοντας το έργο του πρώτου και μεγάλου Σπορέως, του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ακολουθώντας, λοιπόν, το παράδειγμα του Κυρίου η μητέρα μας Εκκλησία εκδηλώνει πλούσια την αγάπη και την ποιμαντική της φροντίδα προς τα νεαρά βλαστάρια της. Και έκφραση αυτής της αγάπης είναι και η Κατήχηση, η ιερή προσπάθεια, δηλαδή, τα παιδιά που βαπτίζει σε νηπιακή ηλικία, στη συνέχεια να τα κατηχεί. Να τα διδάσκει τις αλήθειες της πίστεως. Να τα καθοδηγεί στη χριστιανική ζωή΄΄.

Νέοι άνθρωποι με πίστη, ζήλο και ενθουσιασμό

΄΄Το ιερό και υπεύθυνο τούτο έργο η Εκκλησία το εμπιστεύεται σε κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη της, τους κατηχητές και τις κατηχήτριές της. Νέους ανθρώπους με πίστη, με ζήλο, με ενθουσιασμό. Με αγάπη προς τα παιδιά μας, αλλά και με την αναγκαία κατάρτιση στο έργο της χριστιανικής αγωγής΄΄, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, δίδονται οι εξής πληροφορίες: ΄΄Τα Κατηχητικά μας Σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν στις ενορίες της μητροπολιτικής μας περιφέρειας με την ευθύνη των εφημερίων, αποτελούν μία πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, ενώ είναι ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεόν, το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη αυτός ο Ιερός θεσμός και μάλιστα σήμερα, που έχουμε φορτώσει τα παιδιά μας με βαρύ πρόγραμμα, το οποίο τους αφαιρεί όλο σχεδόν τον ελεύθερο χρόνο, ενώ παράλληλα ζουν τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις ενός κόσμου υλιστικού, χωρίς αρχές και ιδανικά. Χρέος, επομένως, όλων μας είναι να σταθούμε δίπλα τους με κατανόηση και αγάπη, να τα συνδέσουμε από μικρά με την Εκκλησία μας και να τα βοηθήσουμε να βάλουν τον Χριστό ως οδηγό της ζωής τους. «Άφετε τα παιδία ελθείν προς με» μας παροτρύνει ο Κύριός μας.

Η Ιερά Μητρόπολη δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, κ. Ιερωνύμου προτρέπει και προσκαλεί πατρικά όλους τους γονείς και κηδεμόνες, να συντελέσουν, ώστε να μη στερηθούν τα παιδιά αυτήν την εμπειρία ζωής παροτρύνοντάς τα να φοιτήσουν στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας τους.

Σε μια κρίσιμη εποχή, όπως η σημερινή, επιβάλλεται να τα θωρακίσουμε πνευματικά ενθαρρύνοντάς τα να πλησιάσουν τον Κύριο Ιησού και να αναδειχθούν ζωντανά μέλη της Εκκλησίας Του.
Είθε ο ο Πανάγαθος Θεός να ευλογήσει και την νέα μας κατηχητική προσπάθεια και διακονία, προς δόξαν του αγίου Ονόματός Του και οικοδομήν των πιστών και ιδιαιτέρως των παιδιών μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr