background img
banner
banner

Μέχρι τέλος του μήνα η επανένταξη στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων

Προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων λόγω της πανδημικής κρίσης, προκειμένου να επανενταχθούν, καταβάλλοντας ταυτόχρονα τις δόσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα επανένταξης έχουν όσοι επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και δεν κατάφεραν την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2020 έως και τις 31 Ιουλίου 2021 να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όπως προκύπτει από τη διάταξη που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου (30/9) πληρώνοντας τη δόση του Αυγούστου μαζί με τη δόση του τρέχοντος μηνός. Η καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης που αναβιώνει επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης. Δηλαδή, οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων.

Ποιοι μπορούν να επανενταχθούν: 

1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.

2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «Συν-Εργασία» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».

6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

Με την υποβολή της αίτησης επανένταξης του οφειλέτη στις παλιές ρυθμίσεις, θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που  χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Με την πληρωμή των δύο δόσεων οι ρυθμίσεις «ανοίγουν» και οι δόσεις της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 που έμειναν απλήρωτες θα προστεθούν στο τέλος των ρυθμίσεων.

Πότε η ρύθμιση χάνεται:

• Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

• Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

• Αν δεν εξοφλήσει ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr