background img
banner
banner

Μειώθηκαν τα κρούσματα, αυξήθηκαν τα εμβόλια…

ΜΟΝΟ PFIZER ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

Για τη διασπορά των προηγούμενων ημερών στην Ανατολική Αιγιάλεια, ρωτήθηκε από το protionline.gr ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, επισημαίνοντας πως ΄΄δεν υπάρχει καμία απολύτως τεκμηρίωση για όλα όσα γράφτηκαν ή ακούστηκαν. Σε γνώση δική μας, δεν υπάρχει ουδεμία στατιστική τεκμηρίωση. Τα θετικά Rapid Tests που διαγνώστηκαν ήταν στο 13% σε όλη την περιοχή κατά το διάστημα του Σεπτέμβριου. Δεν επιβεβαιώνεται καμία απολύτως φήμη για όσα λέγονται και ίσως κάποιοι, δεν επέλεξαν την διαδικασία των Rapid Tests διότι αν βγει θετικό, αυτόματα κάποιος μπαίνει σε καραντίνα και κανείς δεν θέλει προφανώς να μπει σε αυτή την πολυήμερη διαδικασία. Αλλά κανείς, δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει στατιστικά αυτό. Στα πρόσφατα Tests που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό. Αυτό ακριβώς, συνέβη και στην Αιγείρα και στο Διακοπτό΄΄.

Όσον αφορά τη διαδικασία του εμβολιασμού, είπε: ΄΄Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και μάλιστα οι συμμετέχοντες έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο. Αυτές τις μέρες, διεξάγεται η δεύτερη δόση όσων έχουν σειρά και ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός τους, ενώ έχουμε ξεκινήσει και την τρίτη δόση σε ευπαθείς ομάδες και όσους προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να την λάβουν. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε και τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα προς το εμβολιαστικό κέντρο. Να σημειωθεί ότι, μετά την φημολογία της περασμένης εβδομάδας και τα όσα γράφτηκαν, η ζήτηση έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η συμμετοχή του κόσμου είναι σε πολύ καλά επίπεδα και ενώ σε άλλα κέντρα ο ρυθμός “πέφτει”, στο Κ.Υ. Ακράτας η τάση είναι αυξητική΄΄.

Τέλος, ο κ. Μάρκου έκανε γνωστό ότι ΄΄στο εξής θα διεξάγονται οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της εταιρείας Pfizer. Το προηγούμενο σκεύασμα της AstraZeneka έχει σταματήσει να χορηγείται από το κέντρο και συνεχίζουμε στο εξής με το Pfizer, σε όλες τις ενδεχόμενες περιπτώσεις (αυτό ισχύει και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον)΄΄.

Κρατούν… άμυνα τα σχολεία της Αιγιάλειας

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της περιοχής, τα περιστατικά κρουσμάτων είναι μεμονωμένα και αφορούν μαθητές και όχι εκπαιδευτικούς η πλειοψηφία των οποίων είναι εμβολιασμένοι. Βέβαια υπάρχουν και δύο εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Αχαΐας, εκ των οποίων μία από την Αιγιάλεια, που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν αλλά και να προσκομίζουν αρνητικό rapid test και οι οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα!

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄είχαμε δύο κρούσματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για αδέλφια στην ίδια τάξη που όμως δεν πήγαν σχολείο γνωρίζοντας πως έχουν νοσήσει οι γονείς τους, άρα δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα παιδιά΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ΄΄σε γενικές γραμμές δεν έχει επαληθευτεί αυτό που φοβόμασταν με το άνοιγμα των σχολείων ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για τίποτα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό΄΄. Ερωτηθείς τέλος, για το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία, δεδομένου του μικρού αριθμού εργατοωρών των καθαριστριών, ο κ. Ελευθεριώτης είπε: ΄΄Ο σκοπός είναι να υπάρχει μία ποιότητα στην εκπαίδευση και αυτό εμπεριέχει και το θέμα της καθαριότητας ειδικά τώρα που τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια του ρεαλιστικού και του εφικτού, όπου χρειάζεται θα γίνουν διορθωτικές ενέργειες΄΄.

Έλεγχοι και σε άλλους χώρους

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests), που διεξήχθησαν το Σάββατο 25/9 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, πραγματοποιήθηκαν 125 έλεγχοι και βρέθηκε 1 θετικό που χρήζει επανελέγχου. Επίσης δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης μέσω rapid test, θα πραγματοποιηθούν για το κοινό την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 9.00π.μ. έως τις 2.30μ.μ. στον Παλαιό Σταθμό του ΟΣΕ στο Κράθιο και την Τετάρτη 29 του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επίσης κατά τις ώρες 9.00π.μ. με 2.30. Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test, χωρίς όμως να τους εκδίδεται βεβαίωση για το αποτέλεσμα μέσω του gov.gr.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr