background img
banner
banner

Με εντολή Θεοδωρικάκου τέλος οι προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Της εντολής Θεοδωρικάκου έχει προηγηθεί Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις τους στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι συγκεκριμένες ενέργειες των αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν βάσει του νόμου. Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας των υπόθεσης, τους ζητά η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr