background img
banner
banner

Με 10 ομάδες ο όμιλος Αιγίου στην Α΄ κατηγορία

Με την παρουσία ενός εκπροσώπου από κάθε σωματείο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο «Α. Κάνιστρας», η κλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας , καθώς και η κλήρωση του κυπέλλου.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα από τα σωματεία, όπως ο τρόπος που μπορούν να καλύψουν ανέξοδα το υγειονομικό πρωτόκολλο, την ανανέωση των δελτίων, αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα πρωταθλήματα.

Με τρεις ομίλους η Α΄ κατηγορία

Τρεις θα είναι τελικά οι όμιλοι στην Α΄ κατηγορία, οι δυο εξ’ αυτών όμως θα είναι …κουτσοί. Από τον όμιλο της Πάτρας δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής Πατρών, ενώ από τον όμιλο της Κάτω Αχαΐας η Δόξα Χαλανδρίτσας δεν θα κατέβει οριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτούς τους ομίλους θα συμμετέχουν 9 ομάδες, με εναλλάξ ρεπό σε κάθε αγωνιστική, αντίθετα από τον όμιλο Αιγίου που θα είναι «ζυγός» με τις εξής 10 ομάδες στην σύνθεσή του: ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Αετός Πατρών, Αετός Ρίου, Αιγείρα / Ακράτα, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Άνω Καστρίτσι, Δαβουρλής, Θύελλα Αιγίου, Καλάβρυτα, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Νίκη Προαστίου.

Από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται τα 8 από τα 18 τελευταία σωματεία

Για τον τίτλο του πρωταθλητή Αχαΐας, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους πρωταθλητές άλλων 6 Ενώσεων για το ποιος θα καταφέρει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, θα βγει ύστερα από τις αναμετρήσεις των πρώτων 4άδων των ομίλων. Θα ισχύσει και φέτος το μπόνους στις βαθμολογικές διαφορές των ομάδων.
Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, θα ακολουθήσει μετά την λήξη του πρωταθλήματος η β΄ φάση, στην οποία θα παίξουν μεταξύ τους οι κάτοχοι της 5ης μέχρι και της τελευταίας θέσης (3 όμιλοι Χ 6 ομάδες =18) για να υποβιβαστούν στο φινάλε οι 8 τελευταίες ομάδες.
Στόχος της διοργανώτριας ΕΠΣ Αχαΐας, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια στην Α΄ κατηγορία μέχρι τις 10 Απριλίου, αφού στις 18 του ίδιου μήνα, θα πρέπει να ανακοινωθούν οι συμμετοχές στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική.

Από την Β΄ κατηγορία 4 ανεβαίνουν και 9 υποβιβάζονται

Δεν θα έχουμε πλέι οφ στην Β΄ κατηγορία. Οι δυο πρωτοπόροι των δυο ομίλων που θα σχηματιστούν, θα κερδίσουν την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία.
Η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου αν και δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, δεν θα παρουσιαστεί να παίξει, οπότε ένας όμιλος θα μείνει με 15 ομάδες, αντί για τις 16 που είχαμε στο περυσινό πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών.
Στον υποβιβασμό θα έχουμε από τους δυο ομίλους 4 και 5 σωματεία αντίστοιχα (σύνολο 9), που θα οδηγηθούν στην Γ΄ κατηγορία.

Αρχίζει τέλος Οκτωβρίου η Γ΄ κατηγορία

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στην Γ΄ κατηγορία, το πρωτάθλημα τις οποίας θα ξεκινήσει τέλος Οκτωβρίου. Μετά την ΑΕΚ Πατρών, συμμετοχή στο πρωτάθλημα δήλωσε και ο Τριταιϊκός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr