background img
banner
banner

Μόνο με αρνητικό rapid ή PCR η μετακίνηση με μέσα μεταφοράς εκτός νομού

Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΕΦΕΡΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΕΛ

Ανατροπές φέρνουν στις υπεραστικές μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση της διασποράς covid-19. Η υποχρεωτικότητα της διάθεσης και επίδειξης (εάν χρειαστεί) αρνητικού αποτελέσματος rapid test, ή μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορωνοϊού για τη χρήση υπεραστικών λεωφορείων εκτός νομού, είχε ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της κίνησης…

Αρχικά, η απόφαση για εξυπηρέτηση και από το αστικό λεωφορείο μόνον όσων έχουν υποβληθεί σε rapid test και μοριακό, δημιούργησε σύγχυση ωστόσο νέα ΚΥΑ πήρε… πίσω το μέτρο, επιβάλλοντάς το μόνο στις μετακινήσεις εκτός νομού. Έτσι, όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το ΚΤΕΛ Αχαΐας εκτός Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας είναι υποχρεωμένοι να έχουν υποβληθεί σε τεστ και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον «πέσουν» σε έλεγχο τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ…

Τρεις διορθωτικές μέσα σε ένα 24ωρο…

Από την Τρίτη 14 ως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας είχαν σταλεί τρεις αποφάσεις διορθωτικές σχετικά με το ισχύει, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο Υπεύθυνος Πρακτορείων Αιγίου και Ακράτας του ΚΤΕΛ Αχαΐας Άγγελος Ματθαίος.

Συγκεκριμένα, διαβάζοντας τη νέα ΚΥΑ που κατέφθασε το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Ματθαίος μετέφερε στο protionline.gr: ΄΄Εντός νομού, η υποχρέωση των επιβατών έχει να κάνει μόνο με τη χρήση προστατευτικής μάσκας μέσα στο λεωφορείο. Εκτός νομού όμως, η απόφαση αναφέρει πως οι ταξιδιώτες από 12 ετών και άνω πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ή πιστοποιητικό νόσησης 180 ημερών που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ή βεβαίωση διενέργειας ράπιντ τεστ μέχρι 48 ώρες πριν το ταξίδι. Οι ανήλικοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ώρα ταξιδίου΄΄.

΄΄Η μη εφαρμογή των μέτρων βαρύνει τον κάθε επιβάτη και επισύρει πρόστιμο 300 ευρώ. Ευτυχώς που δεν ρίχνει το… μπαλάκι σε εμάς, διότι είναι βέβαιο ότι θα υπήρχε πρόβλημα΄΄, προσθέτει.

«Βουτιά» της κίνησης 40% έφεραν τα νέα μέτρα

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς επηρεάζουν την κίνηση του ΚΤΕΛ όλες αυτές οι ανατροπές και δη σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι για να ταξιδέψει κάποιος εκτός νομού θα χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του το τεστ, ο κ. Ματθαίος είπε πως οι δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας ήταν… τραγικές. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ενώ οι Δευτέρες θεωρούνται γεμάτες ημέρες για μετακινήσεις και πάντα υπάρχει αυξημένη κίνηση, αυτή τη Δευτέρα παρατηρήθηκε πτώση της κίνησης τουλάχιστον κατά 40%, ενώ η Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ήταν σαν… Μ. Παρασκευή όπως είχε χαρακτηριστικά. ΄΄Τις πρώτες ημέρες όταν κάτι αλλάζει έτσι είναι η κατάσταση. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος, φοβάται, δεν θέλει να την… πληρώσει και «παγώνει» τα πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει η κατάσταση και θα υπάρξει τήρηση των μέτρων. Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που «ποντάρουν» στο ότι μπορεί να μην ελεγχθούν κι αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα. Συμπέρασμά μας πάντως, μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, είναι ότι ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει από περιορισμούς.

Εντούτοις, στη μάσκα έχουν συμμορφωθεί πλέον όλοι, κι αυτό μας βγάζει από τη δυσάρεστη θέση να κάνουμε συστάσεις. Υπάρχει ωστόσο η ανασφάλεια πολλών, να μην καθίσουν δίπλα σε άλλο επιβάτη, κάτι που βέβαια είναι λιγότερο παρακινδυνευμένο από το να καθίσουν μπροστά του και να βήχει… Δικαιολογούμε την αγωνία του κόσμου καθώς όλα είναι ρευστά, ωστόσο εμείς τηρούμε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προχωράμε΄΄, σημείωσε.

Μόνο η χρήση μάσκας υποχρεωτική στις μετακινήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς, ο οποίος είπε πως από προχθές έχει διευκρινιστεί ότι η ΚΥΑ αφορά μόνο τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. ΄΄Μία τέτοια περίπτωση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εμάς, διότι ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί από το αστικό λεωφορείο για μικρές αποστάσεις ή να μην έχει προγραμματίσει τη χρήση του και να το δει μπροστά του να μπει πηγαίνοντας πιο γρήγορα στον προορισμό του. Ευτυχώς, για τη χρήση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου και όλων των αστικών μετακινήσεων, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι μόνο να φορούν την προστατευτική μάσκα και ευτυχώς υπάρχει συμμόρφωση σε αυτό΄΄, είπε ο κ. Κοσσαράς.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου πάντως ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα τα σχολικά δρομολόγια, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Συγκεκριμένα, τα σχολικά δρομολόγια είναι από και προς Παρασκευή, Μελίσσια, Πανόραμα, Διγελιώτικα. Να σημειωθεί ότι φέτος το Αστικό ΚΤΕΛ δεν έχει το έργο της μεταφοράς για Δημητρόπουλο. ΄΄Με υπευθυνότητα μεταφέρουμε και φέτος μεγάλο αριθμό μαθητών της Αιγιάλειας από και προς τα σχολεία τους, φροντίζοντας ώστε να φτάνουν ασφαλείς και εγκαίρως στα σχολεία και τα σπίτια τους΄΄, τόνισε ο κ. Κοσσαράς.

Επίσης, από τη Δευτέρα ξεκίνησαν και τα χειμερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου σχεδόν όμοια με τα περσινά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr