background img
banner
banner

Μόνο με μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

“Ενώ βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές του Φθινοπώρου οι καταστροφικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, φέρνουν το ΕΣΥ για ακόμα μία φορά στα όρια του”, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, τονίζοντας πως περίπου το 20% των Νοσοκομείων Ρίου και «Αγίου Ανδρέα» έχει μετατραπεί σε κλινικές covid με το υπάρχον εξαντλημένο και μειωμένο σε σχέση με πέρυσι προσωπικό μειωμένο από πέρυσι λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και αναστολών…

Ταυτόχρονα, η Ένωση αναφέρεται σε συρρίκνωση όλων των υπόλοιπων παθολογικών και χειρουργικών κλινικών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε τακτικά αλλά και επείγοντα περιστατικά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης – όπως σημειώνει – είναι οι δεκάδες ασθενείς που «νοσηλεύονται» σε ράντζα στους διαδρόμους των ΤΕΠ στο ΠΓΝΠ. Έχει προχωρήσει ήδη μεγάλη μείωση των χειρουργικών αιθουσών, κυρίως στο ΓΝ Αγ. Ανδρέα περίπου στο 60% , λόγω μεταφοράς προσωπικού, διπλασιάζοντας τον χρόνο αναμονής στις λίστες χειρουργείου, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στους ασθενείς.

Η διοίκηση της ΕΙΝΑ επαναφέρει το αίτημα, της αποσυμφόρησης των δύο νοσοκομείων και της επαναλειτουργίας με πλήρη στελέχωση και με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό των πρώην νοσοκομείων Θώρακος και 409. Παράλληλα, σημειώνει πως γίνεται ξανά επίκαιρη η ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου της περιοχής που έχει τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το προσωπικό ώστε να νοσηλεύσει περιστατικά covid σε κλινικές και ΜΕΘ.

Ενίσχυση και όχι συγχωνεύσεις των περιφερειακών νοσοκομείων Αιγίου, Πύργου, Μεσολογγίου, Αγρινίου…

Ζητά δε τα εξής: ΄΄Μαζικός και καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού με εμβολιαστική καμπάνια ενημέρωσης από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς. Να μην κλείσει το Mega εμβολιαστικό κέντρο- Μεταφορά των εμβολιαστικών κέντρων των νοσοκομείων σε αυτό. Δημιουργία αποκεντρωμένου περιφερειακού επιδημιολογικού κέντρου – Αλλαγή επιδημιολογικής στρατηγικής με μαζικά δωρεάν τεστ, εκτεταμένη ιχνηλάτηση, μίσθωση μαζικών χώρων καραντίνας. Μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης στους χώρους σπουδών, δουλειάς και τα ΜΜΜ. Κανένας συμπολίτης μας χωρίς ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη – Έκτακτη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Αχαΐας – Επίταξη του ¨Ολυμπίου¨- Άνοιγμα του Θώρακος και 409. Καμιά σκέψη για ΣΔΙΤ και ιδιώτες στο ΕΣΥ – Ενίσχυση του ΕΣΥ, που σηκώνει όλο το βάρος της πανδημίας, με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό. Κάλυψη των γνωστών οργανικών κενών σε Κ.Υ-ΕΚΑΒ-Νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, με προτεραιότητα τις σχετιζόμενες με την covid ειδικότητες. Ενίσχυση και όχι συγχωνεύσεις των περιφερειακών νοσοκομείων Αιγίου, Πύργου, Μεσολογγίου, Αγρινίου. Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 -Ένταξη στα ΒΑΕ- Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ουσιαστική ενίσχυση της πληττόμενης κοινωνίας από τις συνέπειες της πανδημίας – Λεφτά για Υγεία-Παιδεία- Κοινωνικά αγαθά και όχι για την καταστολή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr